GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mart 2019 Çarşamba 19:37

Başkan Akpınar, son mecliste “Stat Formülü”nü anlattı: Tarihe not düşerek veda etti!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mart ayının son meclis toplantısında, Yalı Stadı yerine dev bir spor kompleksi önerdi, “20 bin kişilik UEFA kriterindeki stat için en ideal yer Örnekköy’dür. Tarihe not düşerek size veda ediyorum” dedİ.

EGE’DE SONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mart ayının son meclis toplantısında ilçe sakinlerine ve çalışanlara veda etti, “Makamlar değil, sokaklar bizim” diye konuştu.

Başkan Akpınar, bir kez daha hükümetin yapılması için ısrar ettiği Karşıyaka Yalı Stadı’nın neden uygun olmadığını dile getirdi, “Apartmanların arasındaki bir alana 7 bin kişinin oturacağı, 6 bin kişinin de ayakta futbol karşılaşması izleyeceği bir stat yapmak doğru değil. Siz hiç yedi bin kişinin ayakta maç izlediği bir stat gördünüz mü?” diye sordu.

Yalı Stadı Projesi’ne onay vererek, kendisini tarih önünde yargılatmayacağını belirten Başkan Akpınar, “Ben Karşıyaka’yı korumak için beş yıl başkanlık yaptım. Dört yıl yaptırdığım araştırmada Karşıyakalılar’ın yüzde 95’i stat istiyor. Ancak bunların yüzde 16’sı Yalı’da istiyor. Yüzde 66 ise Örnekköy’den yana tercihini yapıyor. Bu nedenle bir proje yaptırdım... Yalı’daki alan için iki adet sentetik saha, 1 adet olimpik havuz, iki adet çok amaçlı spor salonu, çevresinde koşu yolları, dokuz katlı bir kulüp binası olan bir spor kompleksi ortaya çıktı. 7/24 yaşayacak bir spor adası yaratacaktım. Vizyon budur”  değerlendirmesi yaptı.

Örneköy için de 20 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat planladığını dile getiren Başkan Akpınar, “İnşallah o da gerçekleşir. Şimdi emaneti ve nöbeti teslim ediyorum. Yüreğiniz şarkı söylemeyi bilmiyorsa, hayat sizi asla dansa kaldırmaz. Yüreğinizden o güzel şarkıları eksik etmeyin. Makamlar değil, sokaklar bizim. Hakkınızı helal edin” diyerek veda etti.