GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Aralık 2018 Çarşamba 11:58

Başkan Akpınar: İzmir sosyal demokratların oksijen çadırıdır, adayı özel olmalı!

İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediye başkan adaylarının belli olmasının ardından gözlerin İzmir’e çevrilmesi üzerinden konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “Eğer belirlenecek arkadaş belediye başkanıysa yaptığı işlerle değerlendirilmesi gerekiyor. Yapılanlara bakıp ona göre karar verecekler. İzmir’e bir belediye başkanı belirlemek kolay değil. Zor bir süreç! İyi değerlendirme yapılması gerekiyor. Türkiye’deki sosyal demokratların oksijen çadırıdır İzmir! Buranın özel bir adayı olmalı” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Akpınar, gündeme dair açıklamalarda bulunurken 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler üzerinden ise birbirinden önemli mesajlar verdi.

Başkan Akpınar 2014 yılında başlayan başkanlık görev süresine dair konuşurken hayata geçirilen projelerden örnekler sundu.  

İYİ Kİ BÖYLE BİR BELEDİYENİN BAŞKANLIĞINI YAPIYORUM
Akpınar 2014 yılında geldiği başkanlık görevinde yaptıklarına değinirken geride kalan 5 yıllık süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Akpınar, “Süreç çok hızlı işledi. 2014- 2019 yılları arasındaki dönemi Türkiye hiçbir zaman yaşamamıştır. 6 seçim yaşadık. Yetmedi darbe girişimi oldu. 15 Temmuz, Türkiye açısından kritik bir süreçti. Ekonomik krizi sürekli yaşadık. Ciddi gerginlikle seçim atmosferleri yaşandı. Son 5 yıldır gergin bir ortam var. Böyle zor bir süreçte anlamlı işler yaptık. Sadece Karşıyaka için değil, Karşıyaka sınırları dışına çıkan işleri yaptık. Üniversite öğrencilerine burs sağladık. Bu başlı başına bir dünya projesidir. Belediye çalışanlarımla ve bize destek olan herkesle gurur duyuyorum. İyi ki böyle bir belediyenin başkanlığını yapıyorum. Yeni açılan anaokulları var. Kısa süreli engelli dinlenme merkezi yaptığımız en iyi işlerden birisi. Kapalı yüzme havuzu herkesin hizmetinde önemli bir açığı kapattı” dedi.

ANIT ORTADA, NOKTA!
Yenilenme sürecinde kentte büyük tartışmalara sebep olan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın açılışının yapılmasının ardından konuşan Akpınar gelen tepkilere yönelik konuştu. ‘Milyonlarca dolar harcandı’, ‘Karşıyaka’nın daha öncelikli projeleri vardı’ minvalindeki eleştiriler için açıklama yapan Akpınar,  “Anıt öncelikli değil mi? Bu iş bilmezleri, denizden çıkan taze balığa bayat diyenleri itibarlı bir hale getirmek istemem. Anıt ortada, nokta! Aldığım ödüller ortada, nokta! Ben her şeyi evinde oturup eleştirenlere bir şey demiyorum. O anıtın pislik içinde kalmasını içine sindirenlere bir şey söylemiyorum. Ben bazı kişilerin Atatürkçülüğünden şüphe ediyorum. Karşıyaka’mıza yakışıyor mu? Şimdiki halini gidin görün! Bunları tartışmak bile deli saçması. İller bankasından alınan ihaleyle yaptık. Her şey ortada! Yapanlara teşekkür ediyorum, zarar ettiler bu işten” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN MEMNUNUM!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yatırımlar ve destekler noktasında memnun olduğunu söyleyen Akpınar, “Karşıyaka’da yapılan yatırımlar kent yaşamına çok uygun. Ulaşımla ilgili sıkıntılar dile getiriliyor. Alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçilmiyor. Birçok gelişmiş kentte insanlar toplu ulaşım araçlarını kullanıyorlar. Tramvay çevre temizliği ve görsellik açısından güzellik getirdi. Yaşlıların beklentileri oluyor. Ring seferi konulabilir. Bazı sıkıntılar da insanlar tarafından dile getiriliyor. Otopark sorunu… Herkes aracını evinin önüne koymak istiyor. Bostanlı pazaryerini ücretsiz otoparka çevirdim. Çarşamba günü, yani pazarın olduğu zaman haricinde ücretsiz… Kim kullanıyor? Kimse kullanmıyor! Boş duruyor!” açıklamasını yaptı.

GÖREVİMİZ GEREĞİ ALLAH BİZE PEYGAMBER SABRI VERİYOR
Kendisine yönelik eleştiri, saldırı ve şikayetlere değinen Akpınar, “Savcılığa arada gidiyoruz doğru! Ama çok şükür hırsızlıkla ilgili savcılığa gitmedim. Şikayetten gidiliyor, bu normal. Yalan da değil. Ama tüm belediye başkanlarımız için söylüyorum, hırsızlık diyen adamın ruhunda vardır hırsızlık. O başkan olsa hırsızlık yapacak. Demek ki başarılı olduğum için saldırılar oluyor. Hukukun üstünlüğüne yargı bağımsızlığına inanan biriyim. Hukuka intikal etmiş konunun kararı verilir. Kimsenin kimsenin eşine, kızına küfür etme hakkı yoktur. Görevimiz gereği Allah bize peygamber sabrı veriyor. Allah kimseyi eşiyle, kızıyla sınamasın. Allah’ından bulsunlar. Kötülükle beslenen insanları kendi haline bırakıyorum. Bugüne kadar ne kimsenin ailesine dil uzattım ne cüzdanına baktım” dedi.

GERGİN DEĞİLİM, ÇOK ŞÜKÜR BAŞKAN OLDUM!
‘Seçim sürecine girildi, gergin misiniz?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Akpınar, “Aday adayıyken gergin olabiliyorsun. Başkanken gergin değilim. ‘Çok şükür, başkan oldum ben, olamayan düşünsün’ diye düşünüyorum. Allah olmayanın başına da versin. Bu zor süreçte birçok iş yaptım. Bugün eleştiren yarın alkışlar, onu da biliyorum. Bir kere olduk, olmayıveririz. Bana sinirli diyorlar. Ben sinirli değilim isyankarım!” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE’DEKİ SOSYAL DEMOKRATLARIN OKSİJEN ÇADIRIDIR İZMİR! 
İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediye başkan adaylarının belli olmasının ardından gözlerin İzmir’e çevrilmesi hakkında konuşan Akpınar, “İzmir’de seçimi kazanacağımız adayla birlikte belediyeciliğimiz Türkiye’ye rol model olsun. Bugüne kadar zihinlere kazınan İzmir Modeli daha fazla anlatılsın, daha gazla yukarılara gitsin. Kırsal çalışmalar yine sürsün. Başarısız bir İzmir belediyeciliği yok. Başarılı bir belediyeciliği belirlenecek arkadaşın daha yukarı taşıması gerekiyor. Bunun değerlendirilmesi, yapılıyor. Eğer belirlenecek arkadaş belediye başkanıysa yaptığı işlerle değerlendirilmesi gerekiyor. Yapılanlara bakıp ona göre karar verecekler. İzmir’e bir belediye başkanı belirlemek kolay değil. Zor bir süreç! İyi değerlendirme yapılması gerekiyor. Türkiye’deki sosyal demokratların oksijen çadırıdır İzmir! Buranın özel bir adayı olmalı” dedi.

BUNU KİM ÇIKARIYOR?
‘Büyükşehir adayının ilçe belediye başkanları arasından belirlenmesi diğer başkanları rahatsız eder mi?’ sorusu karşısında konuşan Akpınar, “Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Bunu kim çıkarıyor bilmiyorum. İzmir’de böyle bir şey olmaz. Biz hepimiz arkadaşız ya. Biz birbirimize destek oluruz. Ben onu sevmiyorum demek partiyi, kenti sevmiyorum demektir. Sevmeyenin bir ahlak problemi vardır. Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. İlçe belediye başkanlarından birinin aday olması halinde destek vermemek diye bir şey söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.