GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mayıs 2017 Çarşamba 16:12

Başkan Akpınar İstanbul'da Demircan ile kapıştı: Protokolü terk etti!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ile Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan arasında tartışma çıktı. Ödül töreni için İstanbul’a giden Akpınar’ın yaptığı konuşmadan rahatsız olan Demircan’ın, “Konuşmanız çok siyasi. Atatürk’ten başka bir argümanınız yok” demesi üzerine Akpınar protokolü terk etti.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar İstanbul’da düzenlenen 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri törenine gitti. Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ve Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın,” Yılın En İyi Orkestrası” seçildiği törende kriz çıktı. Törene katılan İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile tartışma yaşayan Akpınar’ın protokolü terk ettiği öğrenildi.

-VİDEO: İŞTE O KONUŞMA

Olay iddialara göre şöyle gelişti:

Karşıyaka Belediyesi’ne verilen ödülü almak için salonda bulunan Akpınar, konuşmasında belediye faaliyetlerinden bahsederken belediyeciliğin yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını anlattı. Ardından, kültür sanat faaliyetlerine önem verdiklerinden bahsetti. Akpınar konuşmasında ayrıca, “Tüm görevlerimizi cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder’imizin sözleriyle yapıyoruz” dedi. Salondakiler tarafından ayakta alkışlanan Akpınar ödülü alırken protokolde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da telefonuyla ilgilendi, konuşmayı dinlemedi.

VARSA YOKSA ATATÜRK!
Başkan Akpınar kürsüden inince Demircan’ın yanına yaklaşarak, “Konuşmanızı doğru bulmadım. Yanlış konuştunuz. Burası siyasi bir yer değil. Sloganlar atılmasından da rahatsız oldum. Sizin için zaten varsa yoksa Atatürk. Başka da bir iş yaptığınız yok” dediği öğrenildi. Akpınar’ın Demircan’a ise, “Neden rahatsız oldunuz. Biz Atatürk’ün çocuklarından, gelecekten bahsediyoruz. Ve bu değerlerle yetiştik, büyüdük. Tabi ki konuşacağız. Atatürk’ten rahatsız olan bir durumla karşı tavır alırım. Şimdi buradan kalkıyorum ve sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dediği belirtildi. Akpınar, protokolü terk ederken salonda bulunanların yanına giderek arka sıralara oturdu.

BELEDİYEDE KLASİK MÜZİK ÇALAR
Törenin kameralara yansıyan bölümünde eğitim ve sanata vurgu yapan Akpınar konuşmasında ‘Her Apartmanda Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi’nden örnek verdi. Akpınar, “Biz belediyeciliğin sadece yol, kaldırım yapmak ve asfalt dökmek işi olmadığına inanıyoruz. Karşıyaka’da evlerden eğitim aidatı da toplarken üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyoruz. Bunun Türkiye’nin her yerinde yayılmasını istiyoruz. Çünkü bu ülkenin kurtuluşu gençlerde ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarındadır. Bizim belediyemize geldiğiniz zaman bir resmi daireye değil sivil toplum kuruluşuna gelirsiniz. Bizim belediye binamızda klasik müzik çalar. Tüm görevlerimizi cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder’imizin sözleriyle yapıyoruz. ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyerek çalışıyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerini kullandı.