GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Mayıs 2017 Çarşamba 10:56

Başkan Akpınar ile Uluç arasında polemik büyüyor: Söz bu kez Hıncal'da!

Köşe yazarı Hıncal Uluç ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar arasındaki tartışma büyüyor. Uluç, bugünkü köşe yazısında yine Başkan Akpınar'a yüklendi.

İstanbul’da düzenlenen 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri töreninde Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın 'Atatürk' vurgulu konuşmadan rahatsız olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ile yaşanan polemiğe törene katılan yazar Hıncal Uluç da dahil olmuşru.

- O TÖREN İÇİN 'ATATÜRK' TARTIŞMASI BÜYÜYOR: BAŞKAN AKPINAR, HINCAL ULUÇ VE DEMİRCAN İÇİN NE DEDİ?

Başkan Akpınar, sosyal medya hesabı üzerinden Uluç ve Demircan'a ateş püskürmüştü. Akpınar, "Anlaşılan O da, tek kelimesinde siyaset olmayan bu konuşmada, Atatürk ve Cumhuriyet kavramlarından rahatsızlık duymuş! Kim bilir belki de 'Bu konuşma yakışmadı' diyen Ahmet Misbah Demircan'dan fırça yemiştir! Sayın Uluç, kendisinin de alkışla eşlik ettiği konuşmayı tekrar izlesin ve hangi 'pek çok kişi' rahatsız olmuş bize bir göstersin.. Tahminimce göz ve kulak tedavisine ihtiyacı olabilir!" demişti.

ULUÇ'TAN CEVAP 

Akpınar'ın sosyal medyadan eleştirdiği Uluç, bugünkü köşe yazısında Akpınar'a yanıt verdi. İşte Uluç'un yazısı;

Bu mu sanatsever başkan!

"Karşıyaka Belediye Başkanı'ndan söz ediyorum. Donizetti Ödül Gecesi'ni kendi kişisel propagandasına alet eden adamdan. Karşıyaka Oda Orkestrası "Yılın Orkestrası" seçilmiş..

O orkestranın müdürü var, şefi var, baş kemancısı, bunca üyesi var. Hazret onları İzmir'de bırakmış, kendi almaya gelmiş ödülü.. Niye kendisi gelmiş, anlaşıldı.

Bir önceki Belediye Başkanı Cevat Durak'ın Gürer Aykal ile ortak çalışarak kurduğu Karşıyaka Filarmoni'yi küçültüp "Oda Orkestrası" yapmış.. Gürer Aykal'ın da işine son vermiş bu adam..

Şimdi o oda orkestrasını kendisi gökten indirmiş havalarında anlatıyor, ödül konuşmasında.. Dahası Karşıyaka'da neler yapmış başkan olarak onları anlatıyor.

Ödül töreninde değil, mitingde sanki..

İnip geliyor, yanımdaki yerine oturuyor.

Öbür yanında bu ödüllerin 7 yıldır yapılmasını ve gelenekselleşmesini sağlayan gerçek sanatsever Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan var.

Açış konuşmasında "Dilimiz, dinimiz, etnisitemiz, pek çok şey şeyimiz ayrı olabilir, ama sanat, ama müzik bizi birleştirir" diyen Başkan, Karşıyakalı'nın bu ayrımcı konuşmasından rahatsız..

"Daha uzlaşmacı konuşabilirdiniz" diyor..

Karşıyakalı gene tiyatro oynuyor..

Ayağa fırlıyor.. Öte yanımda oturan koruması mıdır nedir ona, herkesin duyacağı sesle bağırıyor..

"Kalk, benimle yer değiş.. Beyfendi rahatsız olmuş!."

..Ve İzmir'e dönünce bir de yalan açıklama yapıyor..

"Ahmet Misbah Demircan.

Atatürk'ten söz etmemden rahatsız olduğunu söyledi bana.." Konuşmalar yanımda oldu. Yalan..

Demircan öyle bir şey söylemedi..

Ama şimdi ben söylüyorum..

Atatürk'ün adını alkış almak için kullanan konuşmacılar ve siyasetçiler beni fena halde rahatsız eder..

Atam, bu milletin Atası ve bu Cumhuriyet'in kurucusu, böyle kişisel tatminlere alet edilemez.

O kutsaldır, çirkin politikacı.. O isim kutsaldır!.

Tamam mı?."