GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Aralık 2016 Perşembe 17:12

Başkan Akpınar'dan o liseye isim önerisi!

Karşıyaka’da 27 yıl önce kurulan ve İzmir’in köklü kurumlarından olan Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin isminin 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi ilçede yoğun tepkiyle karşılandı. Başkan Akpınar ise yeni bir isim önerdi.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin isminin 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi ilçede olumsuz karşılanırken Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan da isim önerisi geldi.

Okulda eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden öğrenciler ve velileri uygulamaya karşı çıkarak Change.Org’ta başlattıkları imza kampanyasında bin 500’ün üzerinde destekçiye ulaşmıştı.

Ayrıca diğer sosyal medya alanlarında #OkulumunAdınaDokunma etiketi açılmış ve uygulamaya tepki yağmıştı.

AKPINAR ÖNERDİ: ‘CUMHURİYET ŞEHİTLERİ’ OLSUN!
Başkan Akpınar da gelişmeler üzerine şu açıklamayı yaptı: Atatürk’ün adını her yerden birer birer silmeye çalışanlar şimdi de Karşıyaka adından rahatsız olmaya başladı. İlçemizin en önemli okullarından Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin adı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi olarak değiştirilmek isteniyor. Karşıyaka, Cumhuriyet’in kurulması, korunması ve yaşatılması için şehitler vermiştir. Türkiye'nin hiçbir yerinde Çanakkale Şehitleri Lisesi yokken, 9 Eylül Şehitleri, Sakarya Şehitleri, Dumlupınar Şehitleri, Conkbayırı Şehitleri Lisesi yokken, Kurtuluş Savaşı Şehitleri Lisesi kurulmazken, sadece 15 Temmuz'un milat alınması ne kadar doğrudur. Karşıyaka, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine gönülden bağlı, Atatürk’ün yolunda gidenlerin kentidir. 15 Temmuz'da ölenler de Cumhuriyet ve vatan sevgisi için şehit olmuştur. Bu anlamda, okulun adı değişecekse, olsa olsa Cumhuriyet Şehitleri Lisesi olmalıdır.