GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Ocak 2016 Pazar 11:33

Başkan açıkladı: İzmir’de de ekmeğe zam gelecek mi?

Yeni yıl öncesi bakanların, ‘Zam yok’ açıklamasını yaptığı ekmeğe, Ankara ve İstanbul’da zam geldi. Gözler İzmir’e çevrildi. Merak edilen soruya Fırıncılar Odası Başkanı Sırtı yanıt verdi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Yılbaşı öncesi, bakanların ve odaların ‘ekmeğe bu sene zam yok’ açıklamalarının ardından Ocak ayının ortasında İstanbul’da ve Ankara’da ekmek fiyatlarına zam geldi.

Yeni yıl öncesi ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı tartışmaları gündeme geldiğinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Böyle bir şey söz konusu değil”;  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, “Zamlar daha önce yapıldı, yeni bir zam yok gibi görünüyor” şeklinde; açıklamada bulunmuş, odalardan destek gelmişti.

Açıklamaların ardından önceki gün, Ankara Fırıncılar Odası, şehirde 250 gramı 75 kuruştan satılan ekmeğin fiyatına yüzde 33 zam yaparak 1 TL'ye çıkardı. İstanbul'da ise 250 gramlık Ekmek, yüzde 25 artışla 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldi.

ODADA ZAM GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞMEDİ
Ankara ve İstanbul zamlarının ardından gözler İzmir’e çevrildi. Tartışmaların yaşandığı dönemde İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, kent esnafının denetimsizlik ve unlu mamul satan işyerlerinin ekmek satmasından dolayı zor durumda olduğunu buna rağmen zam yapmayı düşünmediklerini açıklamıştı.

Zamların ardından İzmir’de henüz bir zam durumunun olmadığını söyleyen Oda Başkanı Fikri Sırtı,” Şu anda İzmir’de ekmeğe zam yapılması ile ilgili odamızda böyle bir görüşme yapılmadı. İlerleyen günlerde odamız değerlendirme yapacaktır. Öyle bir görüşme gerçekleştiğinde kamuoyu gerektiği gibi bilgilendirilecektir” açıklaması yaptı.