GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Nisan 2017 Pazartesi 14:45

Başbakan Yıldırım İzmir Teşkilatı’na ne mesaj verdi?

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda parti teşkilatıyla buluştu. Yıldırım, İzmir’den referandumda çok iyi bir sonuç beklediğini söyledi. Yıldırım ayrıca miting için tüm teşkilatlara teşekkür etti.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı İzmir mitinginin ardından kentte kalan Başbakan Binali Yıldırım sabah erken saatlerde polis teşkilatıyla yaptığı kahvaltılı toplantı sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

- BAŞBAKAN’IN İZMİR PROGRAMI NETLEŞTİ…

- BAŞBAKAN ‘İZMİR’İ VE GÜNDOĞDU’YU ANLATTI…

- YILDIRIM İZMİR’DE POLİSLERE SESLENDİ…

Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda mesajlar verdi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Yıldırım, ilk önce Gündoğdu Meydanı’ndaki miting nedeniyle teşkilatların tamamına teşekkür etti. Başarılı bir organizasyon yapıldığını belirten Yıldırım, parti kademelerini tek tek saydı.  Yıldırım, Anayasa değişikliği ile ilgili konuşmasında ise Evet’in millet ve devlet için önemine değindi. Yıldırım, hayır diyenlerin meseleyi anlamadığını da söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm konuşmalarında meseleyi çarpıttığını da dile getiren Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki değişikliğin halk tarafından yüksek oranda destek göreceğine inandığını ifade etti.

Referandumda İzmir’den yüksek oranda, çok iyi bir sonuç beklediğini de söyleyen Yıldırım tahmini bir oran ise vermedi.  Rakam telaffuz etmeyen Yıldırım, kamuoyu araştırmalarının sonuçlarının olumlu olduğunu dile getirdi.  Yıldırım, teşkilatlara “çok çalışın” mesajını da ihmal etmedi. Başbakan, İzmir’in projelerle, güzel çalışmalarla yerel seçimlerde de alınabileceğini, Büyükşehir dahil tüm ilçelerin uzak hedef olmadığını anlattı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda milletvekilleriyle de bir araya gelen Başbakan Yıldırım, il başkanlığında hatıra fotoğrafı da çektirdi. Partinin kadın ve gençlik kolları tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Yıldırım’a partililer tezahüratlarla eşlik etti.