GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ekim 2016 Perşembe 10:52

Başbakan Yıldırım’ın İzmir ekibindeki isme Ankara’da önemli görev

Başbakan'ın İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayı olduğu dönemde aktif görev alan, 35 Proje Hareketi'nin başkanlığını yapan Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Sert, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi Ahmet Selçuk Sert’e Ankara’dan önemli görev…

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Selçuk Sert, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

Sert, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde seçim çalışmalarında aktif görev almış, Yıldırım’ın İzmir ekibinde yer alan Sert 35 Proje Hareketi Başkanlığı’nı yapmıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden sınıf arkadaşı olan Ahmet Selçuk Sert'in atama kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Önceki dönemlerde İzmir Banliyö A.Ş’nin (İZBAN) Genel Müdürlüğü görevi de yapan Sert’in meclis üyeliği görevlerinden istifa etmesi bekleniyor. Sert’in istifasının ardından Gaziemir’de meclis üyeliği görevi Mehmet Gereme’nin olacak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni üye ise Yılmaz Eroğlu olacak.

AHMET SELÇUK SERT KİMDİR? 
1960 yılında doğan Ahmet Selçuk Sert, ilki orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi olarak mezun oldu.

İstanbul ve İzmir'de askeri ve sivil rütbelerde mühendis olarak görev yaptıktan sonra Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı'nda Samsun, Antalya ve İzmir Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

2008 yılından itibaren İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı SekreterYardımcılığı ve İzmir Banliyo A.Ş'nin(İZBAN) kurucu Genel Müdürlüğünü yapan Ahmet Selçuk Sert, halen TGS Yer Hizmetleri A.Ş'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yürütmekteydi. 

Beşiktaş Spor Kulübü Divan Kurulu üyesi de olan Ahmet Selçuk Sert evli ve iki çocuk babasıdır.