GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Şubat 2017 Perşembe 09:44

Başbakan Yıldırım’dan CHP’ye ‘İzmir Marşı’ tepkisi!

Başbakan gazetecilerle yaptığı toplantıda CHP’nin referandum kampanyasında kullandığı İzmir Marşı’yla ilgili de konuştu.

EGEDESONSÖZ – Başbakan Yıldırım Çankaya Köşkü’nde medya temsilcileriyle bir araya geldi.

İKİ PARTİ AYRI AYRI YAPACAK
Referandum sürecinde MHP ile ortak kampanya hakkında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Programları AK Parti olarak biz ayrı yapacağız, onlar ayrı yapacaklar. Belki süreç içerisinde, hangi formatta olacağını şu anda söyleyemem ama bir iki programda beraber olabiliriz. Bu da yine karşılıklı mutabakat çerçevesinde olacak ama prensipte kampanyayı her iki parti de ayrı sürdürecek." dedi.

BOZKURT İŞARETİ AÇIKLAMASI
Binali Yıldırım, "Grup toplantısında bozkurt işareti yaptınız. Sürecin başından bu yana MHP ile ortak hareket ettiniz. Nasıl bir mesaj verdiniz. Bazı kişiler tarafından bu işaretiniz tartışıldı. Kürt oyları etkileyecek mi, Kürtlerin referanduma katılımını etkileyecek mi" sorusu üzerine, şu değerlendirmede bulundu: "MHP ile yapacağımız işleri işaret dili kullanarak yapmıyoruz, aleni yapıyoruz. Başından beri anayasa değişikliği kararından uzlaşma içinde bir yola girdik. Bu bir sır değil, bütün kamuoyunun bilgisi dahilinde yürüyen bir mesele. Dolayısıyla, bu kampanya döneminde MHP ile ortak etkinlik yapma konusu şu anda karara bağlanmış bir şey değil. Şunu unutmamak lazım, MHP ayrı bir tüzel kişilik, ayrı bir parti, ayrı bir siyasi programı var. Bizim de ayrı bir siyasi programımız var ama burada bir hedef birliği var. Referanduma yönelik bir amaç birliği var dolayısıyla her iki partinin de söylemlerinin 'Evet' yönünde olması doğaldır. Buna uygun olarak da programları AK Parti olarak biz ayrı yapacağız, onlar ayrı yapacaklar. Belki süreç içerisinde bir iki programda, hangi formatta olacağını şu anda söyleyemem ama bir iki programda beraber olabiliriz. Bu da yine karşılıklı mutabakat çerçevesinde olacak ama prensipte kampanyayı her iki parti de ayrı sürdürecek. Bilinen bu şu anda."

Öte yandan Hürriyet Gazetesi Yazarı Murat Yetkin toplantıdan bir önemli açıklamayı daha köşesine taşıdı.

Yetkin, Başbakan Yıldırım’ın varlık fonu sorusunu cevaplarken, "Baharda çiçekler açacak" ifadesini kullandığını ve buradan sözü referandum kampanyası sürecinde ‘hayır cephesi’nde İzmir Marşı’nın kullanılmasına getirdiğini yazdı.

Yetkin’in verdiği bilgilere göre Başbakan, “İzmir'in dağlarında çiçekler açacak. CHP bunu tutmuş kampanya şarkısı yapmış. Çok yanlış bir şey. Yani şimdi 'evet' çıkarsa ne olacak? Çünkü Atatürk geçiyor içinde. Halkın çoğunluğunun sevdiği bir şarkı İzmir Marşı”