GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Aralık 2017 Cuma 12:52

Başbakan Yıldırım açıkladı... Körfez Geçiş'e o ülkeden talip var!

Başbakan Binali Yıldırım Güney Kore ziyaretinde bir araya geldiği işadamlarının Türkiye’de yatırım yapmak istediğini söyledi. Yıldırım, Korelilerin,  İzmir Körfez Tüp Geçiş Projesi ile ilgilendiğini vurguladı.

EGEDESONSÖZ- Başbakan Binali Yıldırım hükümetin İzmir’e yönelik 35 Projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçiş Projesi’nin yabancı yatırımcılar tarafından takip edildiğini söyledi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konsey Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Kore’ye yaptığı ziyaret ve temaslar hakkında bilgi veren Yıldırım, işadamlarının Türkiye’de önemli prestij projeleri yapmak istediğini anlattı.

Yıldırım, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve şimdi Çanakkale Köprüsü Koreli firmalar tarafından yapıldı. Ayrıca finanse ediliyor. Çanakkale Köprüsü’nü ticari bir projeden farklı görüp Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında dünyanın en uzun köprüsünü tamamlamayı istiyorlar.  Hyuhdai yeni bir SUV modelini Türkiye’de üretecek. Ayrıca Samsung Türkiye’de yatırım yapmak istiyor.  Pek çok projeyle ilgileniyorlar.  İzmir Körfez Geçişi ve Kanal İstanbul Projesi gibi projeleri yakından takip ediyorlar” dedi.