GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Temmuz 2016 Salı 12:23

Başbakan'dan bayram mesaisi: İzmir'de ne mesaj verdi?

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programı için kente geldi. Yıldırım ilk olarak Buca'da şehit ailesini ziyaret etti. Yıldırım ardından katıldığı bayramlaşma töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EGEDESONSÖZ – İzmir bayramın ilk günü Başbakan Binali Yıldırım’ı ağırlıyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Başbakan ve Genel Başkan olduktan sonra üçüncü kez kente geldi.

Başbakan Yıldırım, özel uçak "ATA" ile saat 14.00'da Adnan Menderes Havalimanı’na indi.

Yıldırım'ı, Adnan Menderes Havalimanı'nda, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Yıldırım havalimanından Buca'ya geçti. Yıldırım, aralık ayında Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen saldırıda şehit düşen 3 askerden biri olan piyade er Gürkan Necati Yenikapı'nın Buca ilçesi Yaylacık Mahallesi'ndeki evine gitti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, baba Feyzi ve anne Neriman Yenikapı'ya taziyelerini ileten Binali Yıldırım, aileyle bir süre sohbet etti.



Çıkışta vatandaşlarla da sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Yıldırım, çocuklarla bayramlaştı ve bayram harçlığı verdi, oyuncak dağıttı. Yıldırım, Başbakanlık otobüsünden selamladığı vatandaşların bayramlarını kutladı.

Başbakan buradan AK Parti İl Başkanlığı'nın organize ettiği bayramlaşma töreni için Balçova'ya geçti. 

Kaya Termal Otel’de gerçekleşen bayramlaşma törenine Başbakan’ın yanı sıra AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve sayıda partili yer aldı.



Törende yaptığı konuşmada Rusya ve İsrail ile normalleşme süreci ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verirken, İzmir için 2019 vurgusu yaptı ve teşkilattan söz istedi. Öte yandan partililer Yıldırım’dan konuşmasının son bölümünde kentin iki yakasını birleştirecek bir köprü talep etti ve adının Sultan Alparslan Köprüsü olmasını istedi, Yıldırım bu isteğe ‘Onu da yaparız’ diye karşılık verdi.

- YILDIRIM'DAN BAYRAM MESAJLARI!... 

Salondaki partililerle "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyleyen Yıldırım, partililerle tek tek bayramlaştı.



SOMA'DA MADENCİ ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
Başbakan Yıldırım, İzmir'deki programının ardından maden faciasında ölenlerin mezarlarını ziyaret etmek için Manisa'nın Soma İlçesi'ne geçti. Helikopterle kente gelen Başbakan Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediyesi Maden Şehitliği'nde ölenler için dua etti. Aynı mezarlıkta bulunan polis şehitliğini de ziyaret eden Başbakan Yıldırım, mezarlara karanfiller bıraktı. Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra karayoluyla Nazım Yavuz Stadyumu'na hareket etti.

Başbakan Binali Yıldırım, buradan helikopterle İzmir'e geçti, ardından da uçakla kentten ayrıldı.



DEV PANKARTLA BAYRAM KUTLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan bayramının ilk gününü, milletvekili seçildiği İzmir'de geçirmenin yanı sıra Ak Parti İl Başkanlığı'nın yanındaki iş merkezine asılan dev pankart ile İzmirliler'in bayramını kutladı. Pankartta Başbakan Yıldırım'ın ağzından "Ramazan bayramınızı kutlarım" yazısı yer aldı.