GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
5 Şubat 2017 Pazar 09:19

Barış yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Göztepe Rotary Kulübü ile İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Barış ve Hoşgörü' temalı fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Yarışmada Mehmet Kılıçoğlu birinci, Murat Sarıkamışlı ikinci, İsmail Büyükşimşek üçüncü. İbrahim Aysündü, Xiaoxi Liao, Nihat Torun, Berin Aydın, Mahmoud Zakari, Ravindra Ranasinghe ise mansiyon kazandı.

Göztepe Rotary Kulübü İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte bu yıl 3'ncüsünü düzenlediği TFSF ve FIAP onaylı fotoğraf yarışmasına 34 ülkeden 629 sanatçı 2 bin 84 fotoğrafla katıldı. Göztepe Rotary Kulübü Başkanı A. Nedim Atilla, bu yılki ana temalarından birinin kültür sanat, diğerinin se Cumhuriyet kazanımları olduğunu söyledi. Atilla, "Öte yandan Rotary'nin uluslararası alanda bizi çalışma konusunda yönlendirdiği 6 temel konu var. Bunlardan biri de 'Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü.' Barış üzerine bir fotoğraf yarışması düzenlememiz hem yöresel temayı hem de uluslararası yükümlülüklerimizi yerine getirmemizi sağladı. Fotoğraf sanatı, ressam gibi, heykeltıraş gibi sanatçıların bugüne dek yaptıklarını özgürleştiren bir sanat. Biz de bütün dünya sanatçılarına bu olanağı sağladığımız için mutluyuz" dedi.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği geçmiş dönem Başkanı A. Beyhan Özdemir ise "Göztepe Rotary Kulübü ile bu yıl 3'ncüsünü düzenlediğimiz bu yarışma ülkemizde diğer uluslararası yarışmalar içerisinde daha yoğun bir katılımla ön plana çıkıyor. Uluslararası jüri üyelerinden oluşan seçici kurul bu kadar çok fotoğraf arasından 72 tane eseri sergilemeye değer buldu. İlerleyen zamanda Göztepe Rotary Kulübü ile bu tür faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yarışmamıza katılım gösteren tüm yarışmacılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorumö diye konuştu.

72 eserin yer aldığı sergi 10 gün boyunca sergi salonunda gezilebilecek.(DHA)