GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Şubat 2020 Pazartesi 15:43

Baratalı ailesi koruma istedi: Bu kez işyeri kurşunlandı!

CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın oğlu Yiğit Baratalı’nın arabasından sonra işyeri kurşunlandı. Urla merkezde bulunan işyerine iki kurşun isabet etti. Baratalı ailesi resmi başvuruyla koruma talebinde bulundu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla İlçesi’nde üç dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra CHP’den İzmir Milletvekilliği yapan Av. Bülent Baratalı’nın oğlu Av. Yiğit Baratalı’nın işyeri kurşunlandı. Geçtiğimiz hafta arabası susturucu silah kullanılarak taranan Baratalı’nın bu kez Urla ilçe meydanında bulunan avukatlık ofisine ateş açıldı. Kurşunlardan ikisi ofise isabet etti.  Olayın duyulması üzerine çok sayıda polis ekibi geniş çaplı araştırma yaparken olay yeri inceleme ekipleri de kurşun izlerinden yola çıkarak araştırma yaptı. MOBESSE kamera kayıtlarını inceleyen polis, plakası tespit edilemeyen bir araç tespit ederken araçların model ve markalarını çıkarttı.

Başta Bülent Baratalı olmak üzere oğlu Avukat Yiğit Baratalı ile diğer oğlu Av. Yusuf Baratalı koruma talebinde bulundu. Baratalı ailesi resmi başvuruyu yaparken güvenlik önlemlerinin devletin yetkili kurumları tarafından alınmasını istedi.

Öte yandan, arabanın geçtiğimiz hafta kurşunlanmasından sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş işyeri saldırısının ardından da, “CHP eski Milletvekili (tutuklanan Urla belediye başkanına ve diğerlerine referans olan) Bülent Baratalı’nın oğlu Av. Yiğit Baratalı’nın Urla’daki ofisi kurşunlanmış..!!!” ifadelerini kullandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve Gürcistan’da İnterpol tarafından gözaltına alınan Kurtuluş, bir süre sonra serbest bırakılmış, Türkiye ile Gürcistan arasında suçluların iade anlaşması olmaması nedeniyle Türkiye’ye iade edilememişti. AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesi olayına da adı karışan Serkan Kurtuluş, cinayetin ardından, “Bazı suikastler çok failli bir konsorsiyum işidir. Tıpkı Ahmet Kurtuluş cinayeti gibi” mesajını paylaşmıştı. Kurtuluş ayrıca, İzmir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Kudret Dikmen’in de yargılandığı “FETÖ Borsası” davasında 1 Numaralı sanık olarak aranıyor. Emniyet yetkilileri Kurtuluş’un Gürcistan’dan sonra Arjantin ve Meksika gibi Latin Amerika ülkelerine gittiği yönünde değerlendirmelerde bulunuyor.