GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Şubat 2016 Salı 10:30

Balkan Dernekleri’nden büyük 8 Mart organizasyonu

Balkan Dernekleri Federasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İzmir’de uluslararası büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Karadağ’dan gelecek olan bakan, milletvekili ve belediye başkanı eşleri İzmir’de ağırlanacak.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için büyük bir organizasyon hazırlıyor.

Rumeli Balkan Kadınları Derneği, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları, Düşler Atölyesi gibi birçok Rumeli ve Balkan derneği, ULUBALDEF öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için İzmir’de uluslararası bir etkinlik düzenleyecek.

Balkan camiasının tam destek verdiği organizasyon kapsamında Karadağ’dan bakanların, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının eşleri İzmir’de ağırlanacak. Kaya Termal Otel’de yapılması planlanan büyük organizasyona Karadağ’dan 37 kadın katılacakken toplamda bin kadın ağırlanacak.

Yöresel kıyafetlerin tanıtılacağı organizasyonda, Düşler Atölyesi’nin ürettiği Balkanlar’ın ve Rumeli’nin yöresel kıyafetleri 40 kadın tarafından ‘Zübeyde Hanım Defilesi’ ile tanıtılacak. Balkan ve Rumeli halk sanatçılarının sahne alacağı etkinlikte, nostaljik bir kına gecesi de düzenlenecek.