GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Astroloji
21 Şubat 2022 Pazartesi 12:43

Balık mevsimi başlıyor

Bu dönemde gündemimizde hangi konular öne çıkıyor?

dün akşam saatlerinde Güneş Balık burcuna ilerledi. Son aylarda Satürn’ün yönettiği Oğlak ve Saka burçlarında güçlü bir vurgu yaşadık. Daha sınırlayıcı, sert ve gerçekçi olmayı gerektiren bir atmosferden geçtik. Halen de bu burçta Merkür ve Satürn bu atmosferin tamamen dağılmadığını, daha akılcı ve kuralcı olmanın önemli olduğunu gösteriyor. Yine de bugünlerden başlayarak, Satürn’ün yönettiği burçlardan, Jüpiter’in yöneticisi olduğu Balık burcuna geçiş yaşıyoruz. Ayrıca Jüpiter de Balık burcunda ve önümüzdeki günlerde 5 Mart civarında Güneş’in Jüpiter ile birleşmesine tanık olacağız.

Balıklar teması, özellikle Jüpiter ile birlikte, daha akışkan, evrensel ve yaratıcı bir hayal gücü taşıyan, insancıl ve affedici koşulları bilincimize taşıyor olacak. Bu yeni dönemde ilham alabileceğimiz pek çok fırsat bulabiliriz. Hayata bakış açımıza kabullenme, merhamet ve daha geniş, anlayışlı bir perspektif kazandırabiliriz. Özellikle su elementinden Yengeç, Akrep ve Balık bu geçişlerde daha güçlü bir yaşam enerjisi hissedebilirler. Jüpiter Balık’ta, yöneticisi olduğu alanda iyi niyeti, verici olmayı, karşılık gözetmeyen, büyük bir anlayış içeren tutumları açıklar. Hayatı anlama ve anlam verme konusunda sanatı, sezgilerimizi ve ruhsallığı olumlu bir yönde kullanabileceğiz. Sizler de Balık burcunun haritanızda hangi evde olduğuna bakınız. Bu evin konularında olumlu bir efor, farkındalık ve kendinizi geliştirme yönünde yeni bir çaba ve farkındalık geliştirebilirsiniz.

Aynı zamanda daha ileriki günlerde, 13 Mart civarında, Güneş burada Neptün ile de birleşmekte. Neptün aşkın enerjileri, spritüel konuları, idealizmi ve çoğu zamanda hayal gücünün aşırı hale geldiği durumları açıklar. Bu nedenle, Mart ayının 10’u civarında gerçeklerle aramız biraz daha belirsiz hale gelirken, kendimizi yüksek beklentiler ve arayışlar içinde bulabiliriz.

Venüs ve Mars’ın Plüton’la kavuşumu

İçinde bulunduğumuz Balık burcu döneminde, Balık burcunun yücelim yöneticisi Venüs, enerjik ve savaşçı Mars ile Oğlak burcunda yan yana duruyorlar. Bu özellikle dikkat çekici bir astrolojik gösterge zira yaratıcı yönlerimizi, aşk ve birliktelik arayışımızı daha tutkulu ve girişimci hale getirmekte. Özellikle Güneş Balık burcunda ilerlerken, bu dönemde ilişkilerimizde daha hızlı hatta maceracı olma eğiliminde olacağız. Ancak bir yandan da 28 Şubat’tan 6 Mart’a kadar olan haftada Venüs ve Mars, Plüton’un da yanından geçecekler. Bu görünüm bizi aşkta ve ilişkilerimizde, değer verdiğimiz konularda daha derin, zorlayıcı hatta kimi zaman fazla hırslı ya da hırpalayıcı kılabilir. Güçlü olma isteği, daha çok şey elde etme arzusu, kimi zaman manipüle edici koşullarla karşılaşabiliriz. Dolayısı ile Şubat’ın son günlerinde ve Mart başında, beraberliklerimizde daha kurcalayıcı, kimi zaman gizli ya da dolaylı biçimde daha takıntılı hale gelebiliriz. Bu güçlü odaklanma arzu duyduğumuz konularda aşırı davranışlara, sertleşmelere de yol açabilir.

Bu arada 23-24 Şubat günleri oldukça yaratıcı, ilham alabileceğimiz, hayallerimizi yapmak istediğimiz işlere katabileceğimiz günler olabilir. Yeni ve farklı düşüncelere açık durabiliriz. Benzer şekilde yine Şubat’ın son günlerinde, sözünü ettiğimiz dönüştürücü ve odaklı ilişkiler içinde, kimi gelişmeler kendiliğinden, sanki kadersel biçimde bizi bağlayıcı olabilir. Bugünlerde seçimlerimize, özellikle aşkta ve ilişkilerdeki değişikliklere çok daha büyük bir farkındalıkla bakmak yararlı olacak. Mart’ın ilk haftası bu açıdan ilişkilerimizde büyük bir yoğunlaşma ve odaklanma söz konusu olabilir. (Milliyet - R. Hakan Kırkoğlu)