GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
20 Mayıs 2016 Cuma 09:22

Balçovalılar Sunay Akın'la buluştu

Balçova Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Söz Ustası Sunay Akın’ı Balçovalılar ile buluşturdu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde sahneye çıkan Sunay Akın, Tarih ve Edebiyat konusunda geçmiş ve gelecek köprüsünü kendine has, zengin üslubuyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. İnsanların hemen hemen her gün karşılaştığı ancak gözden kaçırdığı ayrıntılara değinen Akın, tek kişilik gösterisinde seyircisi ile paylaştığı tespitlerini barkovizyon aracılığı ile sunduğu belge niteliğindeki görseller ile destekleyerek, Türkiye’nin sahip olduğu kültürel zenginliklerin toplum tarafından yeterince bilinmediğini söyledi.

Programının bazı bölümlerinde dünya tarihinden anlattığı ilginç hikâyeler ve canlandırdığı karakterlerle seyircisini hem güldüren hem de düşünmeye sevk eden Akın, milli ve insani değerler üzerinden geçmiş ile günümüzü karşılaştırıp, uzun yıllar yaptığı araştırmalar ışığında yorumladı. Hayatın düz mantıkla oynanan bir dama oyunundan ziyade her adımı düşünülerek atılması gereken bir satranç oyununa benzediği temasını işleyen Akın, insanların yaşamı ve yaşanmışlıkları yeterince sorgulamadığını savundu. Topluma ’Alzheimer’ teşhisini koyan Akın, seyircilerine daha çok Kitap okumaları yönünde subliminal telkinlerde bulundu. Türk insanının kendi tarihine yabancı olduğunu ve yeterince araştırılmadığı için tarihin kulaktan duyma bilgiler ile yorumladığını anlatan Akın, Osmanlı’dan günümüze, Kanuni Sultan Süleyman’dan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e varıncaya kadar ilginç anekdotlar paylaştı.

Programda bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise Cumhuriyet ile kazandığımız Demokrasi’nin bulunmaz bir nimet olduğunu ifade ederek “Bizler,  her birimiz tek tek Cumhuriyet’in değerlerini ve kazanımlarını korumak zorundayız. Bu görevi başka birine veya kuruma bırakmak gibi bir lüksümüz kalmadı artık” diye konuştu. Atatürk’ün Bursa Nutku’ndan bir paragrafta okuyan Başkan Çalkaya “Ulu Önder yıllar önce sanki bugünleri görerek bizlere görev vermiş. Biz bu görevi yerine getirmekten çekinmeyeceğiz” dedi.