GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2016 Çarşamba 12:34

Balbay Egedesonsöz’e konuştu: Çekilecek mi?

CHP Genel Başkan Adayı, İzmir Milletvekili Balbay yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı. Balbay, “İnce’nin kararı onu ilgilendirir. Çekişmeli bir süreç yaşanacaktır” dedi. Balbay, kendisine genel merkezi açıklama için açan Gürsel Erol’a da, “Orası hepimizindir. Bana yer bahşetmesine gerek yok” dedi.

EGEDESONSÖZ - FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat Programı’nın sunucusu İsmail Küçükkaya CHP Genel Başkanlığı’na aday olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın kendisine adaylık açıklaması yapmak için salon bulamadığını söylediğini açıkladı.

Program sırasında, Balbay ile görüştüğünü parti içi demokrasinin gereği olarak bu tarz yaklaşımların doğru olmadığını ifade etti. Küçükkaya’nın sözlerinin ardından Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ise cevap hakkı kullanarak attığı mesajda, “Balbay’ın adaylık açıklaması için salon bulamaması bizimle ilgili bir konu değildir. Başka yerlere baskı yapmamız da söz konusu değil. Eğer isterse genel merkezimizde açıklama yapabilir. Partimizin kapıları kendisine açıktır” ifadelerini kullandı. Küçükkaya da Erol’un mesajını izleyenlerle paylaştı.

Partide, kongreye kısa bir zaman kala adaylar arasında yer alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce yarıştan çekildiğini açıklarken Parti Meclisi Üyeliği için liste yapacaklarını ifade etti. İnce’nin kararının ardından gözler Balbay’a çevrildi.

Egedesonsöz’e konuşan Balbay, “Karar sevgili İnce’nin kendisini ilgilendirir. Benim yarıştan çekilme gibi bir niyetim yok. Çekişmeli, farklı fikirlerin konuşulduğu, kürsüden her şeyin söylenebildiği bir kongre yaşayacağız. Bu yoldan geri dönüş yok” dedi.

BANA BAHŞETMESİN
Balbay, partide adaylık için salon değil 15 günlük süre boyunca çalışma yapacak yer bulamadığını söyledi. Balbay, “Ben ofis araştırıyordum. Ve bu yerin bizim arkadaşlarımızdan istedim. Onlar da bu sürece müdahil olmak istemediler. Bana, ‘bu işlere girmemizi isteme’ dediler. Anlamadığım bir şekilde olumsuz yaklaştılar. Buna gerçekten üzüldüm. Genel merkezin kurultaya tek adayla gidilmesi konusunda inanılmaz bir baskısı var. Pek çok ilde delegelerden açıklama isteniyor. Yerine getirenler de oldu. Ayrıca genel merkez hepimizin. Gürsel Erol’un orayı bana bahşetmesine gerek yok” diye konuştu.