GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Temmuz 2016 Pazartesi 14:50

Balbay'dan darbe girişimi yorumu: AKP bayram...

Balbay darbe girişimi sonrası yaşanan süreç için açıklama yaparken saldırı ihbarı üzerine Meclis’in boşaltılma iddiaları hakkında da konuştu. Balbay, “AKP bayram havasına girmemeli. Akşamları şenliğe çevirmek Türkiye’nin gerçekleriyle özdeşleşen bir şey değil. Kaostan meclis de payını aldı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Tarihi darbe girişiminin ardından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gün içinde hareketli saatler yaşadı.

Meclis'e gelen ve kendini polis olarak tanıttığı söylenen bir kişinin, saldırı ihbarı yapıldığını söylemesi panik yarattı.

Bunun üzerine bina boşaltılırken meclis sorumlularının verdiği bilgiyi paylaşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay durumun geçici olduğunu söyledi. Balbay ayrıca darbe girişimi sonrası yaşanan süreci de değerlendirdi.

GENEL KAOSTAN MECLİS DE PAYINI ALDI
Balbay şunları söyledi:  Bütün arkadaşlarla konuştum. Her türlü provokatif duruma açık bir ortam var.  Olağanüstü durumların başlıca özelliği hukuksuzluktur. Artık Türkiye’nin iyi yönetilememe durumu meclise kadar sıçramış durumda. AKP darbeyi önleme ve durdurma mücadelesini kaos ve belirsizliğe dönüştürmemeli. Böyle bir zafer sarhoşluğu ve bayram havasına girmemeli. Ortada böyle bir durum yok. Akşamları şenliğe çevirmek Türkiye’nin gerçekleriyle özdeşleşen bir şey değil. Genel kaostan meclis de payını aldı.  Şu an itibariyle Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Grup Başkanvekili arkadaşların ve meclis sorumlularının bize söylediği, ‘polis kılığında bir provakatörden dolayı güvenlik sorunu var. Önlemler nedeniyle geçici olarak meclise alım yapmadık’ dediler.