GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2017 Çarşamba 17:17

Bakırçay Üniversitesi'nin yeni rektöründen mesaj: Ustalık dönemimdeyim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü’ne atadığı Prof. Dr. Mustafa Berktaş üniversitenin saygın konuma gelmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Berktaş, “Ustalık dönemimde memleketim olan İzmir’e hizmet etmiş olacağım” dedi.

EGEDESONSÖZ - FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kapatılan eski adıyla Gediz Üniversitesi yeni adıyla Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü’ne  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile atanan Prof. Dr. Mustafa Berktaş üniversitenin çok iyi noktalara gelmesi için çalışacağını söyledi.  Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu hastanelerinin bağlı olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini sürdürürken İzmir’de yeni üniversitenin kuruluşunda görevlendirilen Berktaş, kısa süre içinde çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Egedesonsöz'e konuşan Berktaş, "İzmir Bornova doğumluyum. Ailem de İzmir'de yaşıyor. Uzun yıllar boyunca çeşitli kurumlarda hekimlik, kurucu başhekimlik ve yöneticilik yaptım. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne rektör yardımcısı olarak atandığımda, Sayın Bakanımız Recep Akdağ'ın isteğiyle Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanlığını da eşzamanlı olarak yürüttüm. Şimdi bu yeni ve önemli görevim nedeniyle diğer görevlerimden ayrılıp tüm zamanımı Bakırçay Üniversitesi'nin kurulmasına harcayacağım. Bu göreve ben talip olmadım. Ancak teklif edildiğinde de ülkem ve İzmir için güzel şeyler yapabilmek adına kabul ettim. Görevim esnasında başta adalet ve liyakat olmak üzere etik ve ahlaki değerlere bağlı kalarak görevimi sürdüreceğim. Mesleki anlamda ustalık dönemimde İzmir’de olacağım” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü’ne atama yapması toplumun her kesimini sevindirdi.  Uzun süredir bölgede inşaat faaliyetleri ve yurt inşaatlarını yürüten müteahhitler de bu kararın ardından çalışmalarına kaldığı yerden başladı.

Uzun süredir üniversite rektörünün atanmasını isteyen isimler arasında yer alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “İlçemizde kurulan Bakırçay Üniversitemizin rektör ataması için siyasi partilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, muhtarlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrası yapılan basın toplantısı meyvelerini verdi” dedi. Şahin, rektör ataması nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.