GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Mart 2017 Pazartesi 13:45

Bakanlıktan yeni plan: Kınık'a çifte müjde

İzmir’in Kınık ilçesinde bulunan ve hazineye ait olan arazide plan değişikliğine gidildi. Yeni plana göre arazi, “sağlık tesis alanı” ve “kapalı spor tesis alanına” dönüştürüldü. Planlama ile Kınık’a kapalı spor salonu ve 25 yataklı hastane kazandırılacak.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Kınık’ta ilçenin sağlık ve spor alanında ihtiyacına hitap edecek olan yeni bir planlama için harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapılan yeni planlamayı onaylarken planlama Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

​Poyracık Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti hazineye olan 33 bin 713 metrekarelik alan ile ilgili plan değişikliği yapıldı. “Belediye hizmet alanı” statüsündeki 17 bin metrekarelik alan “kapalı spor tesis alanı”na dönüştürülürken alanda “konut dışı kentsel çalışma alanı” ve “konut alanı” statüsünde bulunan iki ayrı parsel “sağlık tesis alanı”na dönüştürüldü. Planlama dahilinde bulunan “park alanı” ise 4 bin 241 metrekarelik yüzölçümü korunarak arazinin güneydoğusuna taşındı.

DEVLET HASTANESİ BULUNMUYOR
Geçtiğimiz Kasım ayında temeli atılan hastane çalışması için planlama dahilinde hiçbir engel kalmadı. Devlet hastanesinin bulunmaması sebebiyle ciddi zorlukların yaşandığı ilçe böylece yeni bir hastaneye kavuşacak. 25 yataklı olması planlanan hastanenin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

VATANDAŞIN EN ÖNEMLİ TALEBİYDİ
Hastane projesinin Kınık için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanlığı görevini yürüttüğü sırada başlattığı çalışmalar şimdiki bakanımız Recep Akdağ’ın özverili takibi ile devam ediyor. İlçemizin fahri hemşerisi Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım şimdiye kadar tüm sorunlarımıza yakından ilgi gösterdi ve gereken talimatları verdi. Ben doktor olarak yıllarca Kınık’ta Bergama’da görev yaptım. Belediye başkanı olmadan önce sağlık sorunlarını yakından bilen birisiyim. Kınık’ın en ücra köyündeki sorunu da çok iyi bilirim. Sağlık, vatandaşımız için birinci önceliktir. Her zaman bunu bana ifade ettiler. Seçimler öncesinde verdiğimiz en önemli sözlerden bir tanesi de hastaneyi yapmaktı. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastanemizin temelleri atıldı. Hızlıca yükseliyor. Kınıklı hemşerilerimiz artık başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Tüm sağlık sorunları için gereken ekip, ekipman ve sağlık personeli hazır bulunacak” dedi.

Başkan Doğruer, planlarda belediye hizmet alanı olarak belirlenen yerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrinin yapıldığını ve bölgeye çok büyük bir kapalı spor salonu yapılacağını söyledi. Doğruer, Poyracık futbol sahasının yanında inşa edilecek tesisin ihale hazırlıklarının ise son aşamada olduğunu müjdeledi.