GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Kasım 2019 Çarşamba 12:58

Bakanlıktan yeni liman planı... Başkan İnce: Devralmaya hazırız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı’nın imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Toplam 200 tekne kapasiteli balıkçılara hizmet veren limana ek olarak çekek yeri ve akaryakıt yükleme yerleri yapılacak. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ Liman tam kapasiteli olarak çalıştırılamıyor. Biz, yapılanların balıkçılarımıza da hizmet vermesini istiyoruz. Belediye olarak burayı devralmaya ve işletmeye talibiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Güzelbahçe İlçesi Yalı Mahallesi’nde İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde planlanan ve açılışı yapılan Balıkçı Barınağı ile ilgili planlar onaylandı. Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde de üzerinde hassasiyetle durduğu balıkçı barınağına ek olarak çekek yeri ve akaryakıt yükleme alanı dahil edildi. Planlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Balıkçı Barınağı’nda 775 m uzunluğunda ana dalgakıran, 200 m uzunluğunda tali dalgakıran ve toplam 841 m uzunluğunda rıhtım yapısından oluşuyor. Liman,  200 adet balıkçı teknesine hizmet veriyor.  Yaz döneminde tekne ve yatların da bağlandığı tesisleri Mehmet Aksoy’un başkanlığını yaptığı balıkçı derneği işletiyor.

Plan değişikliği sonrasında yapılacak ek işlemlerin şart olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa İnce, balıkçılar için tuvalet, banyo gibi temel ihtiyaçların da giderilmesi için tesislerin yapılmasını istedi. İnce, limanın tam olarak sağlıklı işletilemediğini de belirtirken, “Belediye olarak biz burayı işletmeye talibiz. Bunu daha önce de söyledik. Burayı devralabiliriz” dedi.