GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Haziran 2021 Perşembe 18:50

Bakanlıktan tek kalemde 360 milyonluk satış!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mülkiyeti Milli Emlak’a ait olan arsa ve arazilerle ilgili satış kararı aldı. İzmir’de aralarında Aktepe Polis Lojmanları’nın da bulunduğu değerli yerleri 8 Temmuz’da satacak olan bakanlığın toplam miktarı İzmir’de 360 milyon TL’ye ulaştı.

EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülke genelinde yaptığı tarama sonrasında mülkiyeti Milli Emlak’a ait arazi ve arsalarla ilgili satış kararı aldı. Bakanlık, TOKİ ve Emlak Konut araçlığıyla yapacağı satıştan milyonlarca lira gelir elde etmeyi planlıyor.

8 Temmuz’da Ankara ve İzmir’de belirlenen alanlarda yapılacak satış rakamı İzmir’de de belli oldu. Bakanlık, Gaziemir Aktepe Mahallesi’nde bulunan polis lojmanları alanı için 140 milyon TL muhammen bedel belirledi. Çeşme Alaçatı’da 20 milyon TL bedelli turizm-konut proje alanı ile birçok yerde konut ve ticaret alanlarını satıya çıkartan bakanlık ödemelerde indirim ve 24 ay taksit imkanı olduğunu da açıkladı. Bakanlığın, İzmir’de satacağı yerler arasında Buca İnönü Mahallesinde sadece 280 metrekare karakol arsası ve 3 adet zeytin ağacı bile bulunuyor.

Toplam rakam tüm kentte satışlarla birlikte 360 milyon TL’yi aşacak.