GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
2 Ekim 2024 Çarşamba 17:21

Bakanlıktan Medical Point’e denize sıfır tahsis!

Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba’nın ortakları arasında yer aldığı Egeland Sağlık isimli şirkete Urla Gülbahçe’deki denize sıfır 8 bin metrekarelik alan 49 yıllığına tahsis edildi. Yapılması planlanan otelle ilgili de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Medical Park Hastaneler Grubu'ndan ayrılan Medical Point ismini hastaneler grubunun CEO'luğunu yapan Veysi Kubba turizm alanında yeni bir yatırım daha yapıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ikilinin kurucuları arasında yer aldığı Egeland Sağlık Anonim Şirketi’nin İzmir’in Urla ilçesinde inşa etmeyi planladığı otelle ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre şirket; Urla’nın Gülbahçe Mahallesi’ndeki 585 ada, 9 parseldeki taşınmazı üzerine 98 odalı 3 yıldızlı bir otel inşaa etmeyi planlıyor. 4 kattan oluşacak bu otel için şirket 355 milyon TL bütçe ayırdı.



Otelin inşa edileceği parsel ise Maliye Hazinesi’ne kayıtlı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü makamının 16 Ekim 2023 tarihli yazısı ile parseli şirkete 49 yıllığına tahsis etmiş. Şirket ayrıca turizm yatırım belgesi de almış. Şirket tahsis için ilk yıl 160 bin 574 TL irtifak hakkı bedeli ödemiş.



ÇEŞME’DE DE TAHSİS EDİLMİŞTİ
Yine Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba’nın sahibi olduğu İzmir Alachaty isimli şirkete Çeşme’de denize sıfır 62 bin metrekarelik alan tahsis edilmişti. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 4 yıldızlı ve 500 otel kapasiteli bu otel yatırımı için teşvik vereceğini de duyurmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bu proje için ÇED Gerekli Değildir kararı vermişti


MEDİCAL POİNT HAKKINDA
Şirket 2016 yılında aralarında dönemin Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ve bir grup iş insanının da ortak olduğu MP Sağlık ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından kurulmuştu. MP Sağlık ilerleyen süreçte şirketteki paylarını aralarında Veysi Kubba’nın da olduğu yönetim kurulu üyelerine devretmişti. Alachaty Turizm’in yönetim kurulu üyesi olan Veysi Kubba yakın zamanda Medical Park Hastaneler Grubu’ndan ayrılarak marka ismini Medical Point yapan hastaneler grubunun CEO’luğunu da yapıyor.