GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
27 Haziran 2016 Pazartesi 14:11

Bakanlıktan Kuşadası Belediyesi’nde bir önceki döneme inceleme

İçişleri Bakanlığı, Aydın'ın Kuşadası ilçe Belediyesi Basın ve Kültür Müdürlüğü'nün 2009- 2014 yılları arasındaki alım ve ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine müfettiş görevlendirilip, soruşturma başlattı.

Kuşadası Belediyesi Basın ve Kültür Müdürlüğü'nün 2014 yılından itibaren geçmişe dönük 5 yıllık alım ve ihaleleri inceleme altına alındı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün dönemindeki fahiş fiyatlarla yapıldığı öne sürülen fuar organizasyonları, matbaa işleri, etkinlik ve konser organizasyonları, pankart baskıları, Fethullah Gülen'in yayın organlarına ödenen ilan paraları gibi bir çok harcama ve ihaleyle ilgili evrak ve dökümanlara incelenmek üzere el konuldu. Müfettişler, söz konusu dönemde gerçekleştirildiği öne sürülen alımların bir bölümünün fatura ve işlemlerini yayınlayan yerel internet bir sitesinin yöneticisinin ifadelerine de başvurdu. Müfettişler sitenin yayınladığı belgeleri de soruşturma dosyasına koydu.

İnternet sitesinde yer alan haberde CHP'li belediye olmasına rağmen sosyal demokrat, sol görüşlü hiçbir gazeteye tek kuruş ilan vermeyen belediye basın bürosunun, cemaatin yayın organlarına muslukları sona kadar açtığı iddia edildi. Haberde, müfettişlerin ilk incelemesinde, Aksiyon Dergisi'ne bir defada ödenen 53 bin liralık işlemin dikkat çektiği vurgulandı.

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve görevlendirilen hesap uzmanlarının incelemesini doğruladı. başkan Kayalı, "Müfettişler bazı dosyaları inceliyor. Ama inceleme içeriği hakkında detaylı bilgim yok. Dosyaları hesap uzmanlarına bakanlık müfettişleri yönlendirdi" dedi. (dha)