GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Şubat 2017 Salı 09:59

Bakanlıktan İzmir'e 3 şehir ormanı, 66 mesire yeri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İzmir’de şehrin gürültüsünden bunalmış ve tabiatla buluşmak isteyen vatandaşlar için faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu çerçevede İzmir’de 66 mesire alanı ve 3 şehir ormanı tesis edildi.

Bisikletten koşu yoluna, seyir teraslarından ateşli-ateşsiz piknik alanlarına, çocuklar için oyun parklarına kadar her türlü olanağın sunulduğu özel alanlar İzmir’de 4 milyon 710 bin dekarlık sahanın çeşitli yerlerinde oluşturuldu.

STRESTEN UZAK YEŞİL ALANLAR
İzmirlilerin yeşil ile iç içe yaşayabileceği güzel bir İzmir ortaya çıkarmak için çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyorlar. Biz de Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

OGM ormanların sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve estetik faydalarından halkın daha fazla yararlanmasını sağlamak maksadıyla şehir ormanları ve mesire yerleri tesis ediyor. Böylelikle halkın spor, ekoturizm, piknik, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarının karşılanması sağlanarak toplumun her kesiminin orman sevgisi artırılacak. Bu sayede vatandaşların ormanların korunması konusunda da daha duyarlı hale getirilmesi hedefleniyor.

MESİRE YERLERİ ORMAN YANGINI RİSKİNİ AZALTIYOR
Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını  azaltmak olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor” diyerek sözlerini tamamladı.