GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Eylül 2020 Cuma 17:03

Bakanlık yetkilileri İzmir’de... İnciraltı için zirve!

İzmir’in en önemli konuları arasında yer alan İnciraltı’nın planlaması konusuna çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kente heyet gönderdi. Bakanlık bürokratları İzmir’de toplantı yaptı.  İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “İzmir’in düğün günü. Kısa sürede sonuca ulaşacağız. Emeği geçen herkese minnettarız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in EXPO yolculuğunda planlanması gündeme gelen İnciraltı’nın uzun süredir bekleyen imar düzenlemesi sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’nin paydaş olduğu bölgedeki çalışmalarla ilgili bakanlık bürokratları İzmir’e geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ile İmar Daire Başkanı Cem Gedeş son durum hakkında bilgi verdi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ev sahipliğini yaptığı buluşmaya AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Ceyda Bölünmez, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ile İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut katıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i de ziyaret eden heyet toprak koruma kurulundan alınacak olan “tarım yapılamaz” raporunun önemini anlattı. Köşger, valilik olarak planlamayla ilgili gereken katkıyı sunacaklarını söyledi.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Karabulut, “İzmir valimizi planlama süreciyle ilgili bilgilendirerek İzmir’in tüm hassasiyetlerini göz ardı etmeden planlama sürecinde olunduğu anlatıldı. Heyet, planlama yaparken çalışmaları İzmir ile diyalog halinde götürmek istediklerini vurguladılar. Tamamıyla konu Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’ın takibiyle yürümektedir.  Bu konudan dolayı İnciraltı arsa sahipleri adına mutluyuz.  Büyükşehir ve ilçe başkanı da sorunun çözümüyle bildirmişlerdi. Biz bir an önce sonuca ulaşmak istiyoruz.  İzmir’den sesimizi duyan Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. İzmir’in düğün günü.  Artık güzel günler çok yakın. Sürece katkı koyan herkese minnettarız” dedi.