GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
21 Temmuz 2017 Cuma 17:13

Bakanlık'tan Urla'da hal alanına yeni plan: Cami ve okul çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Urla’da Devlet Hastanesi’nin karşısında bulunan Özbek Kavşağı’ndaki hazineye ait 13 dönümlük alanın yeni planını onayladı. Plana göre arazinin yarısına cami yarısına da okul yapılacak.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Urla İlçesi Altıntaş Mahallesi’nde mülkiyeti hazineye ait 13 bin metrekare arazinin planları yapıldı. Urla Devlet Hastanesi’nin karşısında Özbek Yolu Kavşağı’nda bulunan ana yol üzerindeki büyük arazi için yapılan planda cami ve okul yan yana yapılacak.

Bakanlık arazinin 5338 metrekaresinde eğitim tesisi, 7741 metrekaresinde ise cami yapılmasına olanak sağlayan planı onaylayarak askıya çıkarttı. Yapılan planda, Urla’nın hızla büyüdüğüne vurgu yapılırken bölgede hastane ve konutlar nedeniyle cami ile okul ihtiyacının olduğu vurgulandı.

Cami ve okul arasında 15 metre mesafe bırakılırken eski planlar da ortaya çıktı. Urla Belediyesi’nin 1998 yılında onayladığı plana göre arazi “hal alanı” kullanımında kalıyor. Yeni değişiklikle hal alanı da ortadan kalkmış olacak.