GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Mart 2016 Pazar 08:11

Bakanlık'tan RES vizesi: İzmir'e 10 türbin daha!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’nin en büyük rüzgâr enerjisi yatırımcılarından birisi olan Elazığlı Bilgin Enerji’ye Bergama’da RES izni verdi. Şirket, çalıştırdığı 36 adet türbine 10 adet daha ekleyecek.

EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ merkezli Bilgin Enerji’ye tarafından Bergama ve Aliağa sınırlarında kurulan Bergama RES A.Ş’nin kapasitesini arttırdı. Bakanlık, 36 türbin ile faaliyetine devam eden santrale 10 adet daha türbin eklenmesine karar verdi. 

Kızıltepe, İsmail Bucağı, Yüksekköy ve Sarı Ahmetli yerleşim yerinin yakınında kurulan RES için ayrılan 21 hektarlık alanın tamamı orman mülkiyetinde bulunuyor.

Sinop’ta kurulması planlanan fakat tartışmalara neden olan nükleer enerjiye yüzde 10 ortak olacağını açıklayan  Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Bilgin, daha önce de çeşitli projeler için Limak Holding patronu Nihat Özdemir ile ortaklık yapmıştı. Aliağa-Bergama arasında faaliyetini sürdüren RES’in ortakları arasında Ümit Tolga Bilgin ve Altuğ Bilgin de yer alıyor.