GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ocak 2023 Pazar 08:32

Bakanlık'tan İzmir Büyükşehir'e 110 milyonluk teşvik!

İZSU’dan İZDOĞA’ya devredilen İzmir’in Menderes ilçesindeki şaşal kaynak suyu ve şişeleme tesisinin yeniden ayağa kaldırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 110 milyon teşvik verecek.
Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının aralık 2022 dönemi yatırım teşvik belgesi düzenlediği şirketlerin listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Listeye 2062 şirkete yatırım teşviği verildi.

Listede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZDOĞA’da yer aldı. Bakanlığa başvuran İZDOĞA- İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi teşvik almaya hak kazandı.

YILDA 126 MİLYON LİTRELİK DOLUM
İZDOĞA, Menderes’te kuracağı işletme karşılığında Bakanlık’tan 110 milyon 203 bin 398 TL değerinde KDV istisnası desteği alacak.  Menderes’te açılacak şaşal kaynak suyu ve şişeleme tesisinde yılda 126 milyon litre su dolumu yapılması planlanıyor. Tesiste 55 işçi çalıştırılacak.

İZSU MECLİSİ’NDEN OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
İZSU’nun Eylül ayında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında, uzun süredir atıl durumdaki Menderes’te tesisin yeniden faaliyete geçirilmesi için 25 yıllığına İZDOĞA şirketine kiralanması için protokol imzalanması gündeme sunulmuştu. Yapılan konuşmaların ardından Menderes Şaşal Kaynak Suyu ve Şişeleme Tesisi’nin İZDOĞA’ya devri ile ilgili yapılmak istenen protokol oyçokluğu ile meclisten geçti. AK Parti ve MHP’li üyeler protokol için karşı oy kullandılar.