GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
26 Kasım 2020 Perşembe 12:59

Bakanlık özel hastanelere ek yatak konmasına onay verdi

Koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle ek yatak talebinde bulunan özel hastanelere, Sağlık Bakanlığı'ndan olumlu yanıt geldi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden 81 il valiliğine yazı göndererek, pandemi süresince sağlık hizmetinin hızlı bir şekilde sağlanması amacıyla ilave yatak verilebileceğini duyurdu.

Valiliklere, "Pandemiden kaynaklı talep edilen yatakların ilinizdeki yatak ihtiyacına göre müdürlüğünüzce değerlendirmesi uygun görülmüştür" denildi.

Yazıda, ilave yatakların nasıl planlanacağına ilişkin hususlar da yer alıyor. Buna göre, özel hastanelere pandemiden sonra iptal edilmek kaidesiyle geçiçi ilave yatak sağlanacak. Erişkin yoğun bakım yatağı veya çocuk yoğun bakım yatağı ilave edilebilecek.

Yazıda, ek yatakların hastanelerde tadilat yapılmaksızın, mevcut var olan yerlerinde kullanılmak üzere sağlanabileceği belirtiliyor.

Bu kapsamda, ilave yatak isteyen özel hastanelerin, teknik rapor ile faaliyet izin belgelerinin düzenlenerek, mimar onaylı kat planların bakanlığa gönderilecek.