GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Kasım 2020 Cuma 10:32

Bakanlık onay verdi, valilik görevlendirdi: Menemen'i seçime o isim götürecek

Menemen Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine görevlendirme yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nın kararı sonrasında valilik ve kaymakamlık oluruyla meclisi seçime 1.Başkanvekili Mehmet Karabiniş götürecek. Karabiniş, bugün resmi olarak görevine başladı.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından devam eden idari süreçte önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı’nın uygun görüşü valilik ve kaymakamlık onayı ile Menemen Belediyesi’nde vekalet 1. Başkanvekili Mehmet Karabiniş’e verildi.

Kaymakamlıktan gelen yazı ile göreve başlayan Karabiniş, meclisi 1 Aralık tarihinde seçime götürecek. Belediye Başkanı Aksoy ve beraberindeki isimlerin yargılanması süreci devam ederken belediye yönetiminin sevk ve idaresi Karabiniş tarafından yapılacak.

Yasal düzenlemeye göre; belediye başkanının tutuklanması, görevi bırakması ya da farklı bir nedenle koltuğunu boşaltması durumunda yerine önce meclis birinci başkanvekili, onun olmaması halinde ikinci başkan vekili onun da olmaması halinde valilik tarafından bir kamu idarecisi görevlendirilebiliyordu.