GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2022 Cuma 12:21

Bakanlık, oda ve vatandaşlardan itiraz...Büyükşehir’den ret!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve 249 vatandaş tarafından Buca Çaldıran Mahallesi imar planlarına yapılan itirazlar İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nundan geçemedi. Son kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi verecek.

EGEDESONSÖZ - Buca’da uzun süredir kentsel dönüşüm kapsamına alınmaya çalışılan Çaldıran Mahallesi’nin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım imar planları geçtiğimiz aylarda askıya çıkarılmıştı. 12 hektarlık alanı kapsayan planlarla birlikte heyelan riski barındıran bölgenin önemli bir kısmı yeşil alan olarak ayrılırken geri kalan kısmı da yapılaşmaya açılmıştı.

Askıya çıkan imar planlarına, 249 hak sahibi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve TMMOB Şehir Plancıları Odası’ndan itirazlar geldi. İtirazları değerlendiren Izmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu kararını açıkladı. Komisyon bütün itirazları reddetti. İtirazlar önümüzdeki ilk Izmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ele alınacak. İtirazların büyükşehir meclisinden de geçmesi bekleniyor.


Ancak planlara bölge halkından itiraz geldi. Buca Çaldıran Birlik ve Dayanışma Derneği hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Buca Belediyesi’nin hazırladığı planları yargıya taşıyarak iptalini istedi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Buca Belediyesi Başkanlığının kentin planlama süreçlerinde sözlerinin arkasında durarak vatandaşın yanında olmaya, katılımcılık ilkesinin işletilmesine, planlamayı halkla birlikte yapmaya davet ediyoruz.” denilmişti.