GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2020 Çarşamba 12:09

Bakanlık kamulaştırmıştı: Çeşme'de kimlerin arazisi var?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çeşme ve Urla ilçelerini kapsayan yeni Çeşme projesinde kamulaştırılan arazilerin tapu sahipleri netleşti.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldığı için tapulara şerh konulan Urla ve Çeşme’deki arazilerle ilgili süreç devam ediyor. Urla Zeytineli’ndeki araziler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayladığı son Resmi Gazete kararıyla kamulaştırma listesinden çıkartılmıştı.

Planı ilan edilen ve görselleri çıkan “Yeni Çeşme Projesi’nin” Alaçatı ve Çeşme kısımlarındaki mülkler de belli oldu.

Yaklaşık 2 bin dönüm olan Çeşme İlçesi’ndeki araziler projenin hayata geçmesiyle birlikte iptal edilen Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı Projesi’nin etrafında bulunuyor. Arazilerin en büyük kısmının mülkiyetini Zorlu Grup oluşturuyor. Zorlu Holding’in sahibi Nazif Zorlu’nun onayıyla geçmiş yıllardan itibaren toplanan arazi 600 dönümün üzerinde görünüyor.

MEDİKALPARK DA VAR
Projenin hayata geçeceği Alaçatı bölgesinde kamulaştırma kararı alınan ve tapulara şerh konulan ikinci büyük arazi Medikal Park Hastanesi’nin… Yaklaşık 400 dönüm arazinin sahibi kayıtlarda Medikal Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Zafer Beken ile Genel Müdür Veysi Kubba’dan oluşuyor.

Çeşme’de yaşayan ve Alaçatı’da ikamet eden yerli ailelerin de hisselerinin bulunduğu listede Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir ile Orkide Yağları Sahibi Ahmet Küçükbay’ın da tapulu arazileri yer alıyor. İki ismin arazi metrekarelerinin düşük olması dikkat çekiyor.