GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
1 Temmuz 2018 Pazar 09:02

Bakanlık düğmeye bastı, Menemen’e TOKİ yağdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Menemen’e yapılacak 3 TOKİ projesi için düğmeye bastı. ÇED gerekli değildir kararları verilen projeler kapsamında ilçeye 205 konutluk, 262 konutluk ve 310 konutluk bloklar inşa edilecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Menemen’e yapılacak 3 TOKİ projesi için ÇED gerekli değildir kararı verdi.

Kazımpaşa Mahallesi’nde gerçekleşecek olan projelerden iki tanesini Katal İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti, bir tanesini ise 2004 İnşaat Mühendislik Mobilya San. ve Tic. Ltd. Şti. üstlendi.

205 KONUTLUK PROJE
Katal İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 44 milyon 748 bin liralık bedelle, Menemen’in Kazımpaşa Mahallesi’nde bulunan Yakabağları mevkisinde gerçekleştirilecek 208 konutluk toplu konut projesi için yapılan bilgilendirmede, ‘Proje kapsamında, 12 bin metrekarelik proje alanı içerisinde 2 blok halinde toplam 205 adet konut, 3 adet kapıcı dairesi ve havuz yapılması planlanmaktadır. Projenin tamamlanma süresi ortalama 36 ay olarak planlanmaktadır. Projenin tamamlanma süresi mevsim hareketlerine, mali kaynakların özelliğine ve ülke ekonomisine bağlı olarak değişiklik gösterebilecek olup, tahminen 2021 yılı içerisinde konutların inşaatının bitirilmesi ve bu tarihten itibaren oturuma açılması planlanmaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek inşaat çalışmalarında 30 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Toplam 208 adet konut olarak planlanan projede her dairede ortalama 4 kişinin ikamet edeceği düşünülürse, söz konusu proje kapsamında ortalama 832 kişi oturacaktır’ denildi.

262 KONUTLUK PROJE
Katal İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 55 milyon 612 bin liralık bedelle, Menemen’in Kazımpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilecek 262 konutluk toplu konut projesi için ise yapılan bilgilendirmede, ‘Proje kapsamında, 14 bin 926 metrekarelik tapu alanı içerisinde 4 blok halinde toplam 256 adet konut, 6 adet kapıcı dairesi ve 1 adet havuz yapılması planlanmaktadır. Projenin tamamlanma süresi ortalama 36 ay olarak planlanmaktadır. Projenin tamamlanma süresi mevsim hareketlerine, mali kaynakların özelliğine ve ülke ekonomisine bağlı olarak değişiklik gösterebilecek olup, tahminen 2021 yılı içerisinde konutların inşaatının bitirilmesi ve bu tarihten itibaren oturuma açılması planlanmaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek inşaat çalışmalarında 30 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Toplam 256 adet konut olarak planlanan projede her dairede ortalama 4 kişinin ikamet edeceği düşünülürse, söz konusu proje kapsamında ortalama bin 48 kişi oturacaktır. Proje alanı otopark yeri planlanmaktadır’ denildi.

310 KONUTLUK PROJE
2004 İnşaat Mühendislik Mobilya San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 81 milyon 470 bin liralık bedelle, Menemen’in Kazımpaşa Mahallesi’nde hayata geçirilecek (310 konut ve 5 işyeri) toplu konut projesi için de yapılan bilgilendirmede, ‘Proje kapsamında, 10 bin 999 metrekarelik proje alanı içerisinde 2 blok halinde toplam 310 adet konut, 5 adet işyeri, 1 adet havuz ve otopark yapılması planlanmaktadır. Projenin tamamlanma süresi ortalama 36 ay olarak planlanmaktadır. Projenin tamamlanma süresi mevsim hareketlerine, mali kaynakların özelliğine ve ülke ekonomisine bağlı olarak değişiklik gösterebilecek olup, tahminen 2021 yılı içerisinde konutların inşaatının bitirilmesi ve bu tarihten itibaren oturuma açılması planlanmaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek inşaat çalışmalarında 30 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Toplam 310 adet konut, 5 adet işyeri olarak planlanan projede her dairede ortalama 4 kişinin ikamet edeceği düşünülürse, söz konusu proje kapsamında ortalama bin 260 kişi oturacaktır’ denildi.