GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Eylül 2022 Çarşamba 15:06

Bakanlık ‘dezenformasyon’ demişti… CHP’li Bakan’dan ‘kazanım’ mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın son dönemlerde sık sık dile getirdiği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de karşı karşıya geldiği ‘promosyon’ gündemi için bugün yapılan açıklama ile yeni rakamlar belli olmuştu. Rakamların açıklanması sonrası açıklamada bulunan Bakan, “Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı promosyon beklentinin altında olsa da bunu bir kazanım olarak görüyorum” ifadelerini kullandı
EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partili isimler ile iktidarı sık sık karşı karşıya getiren ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın ise gündeme taşıdığı ‘polis memurlarına promosyon’ tartışmaları ile ilgili bugün kritik bir gelişme yaşandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile polis maaş promosyon oranlarının güncellendiği belirtilirken, aylık 300 TL’lik promosyon prokolünün iptal olduğu ve 3 yıl için 27 bin TL’lik yeni bir protokol imzalandığı belirtilmişti.

Yeni protokolün belli olmasının ardından ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün , “Sayısız kez açıklama yapmamıza rağmen polisimizin maaş promosyonu üzerinden inatla dezenformasyon yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” açıklamasını gerçekleştirdiği CHP’li Murat Bakan sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

BEKLENTİLERİN ALTINDA AMA…
Bakan yeni belirlenen promosyonun da beklentilerin altında kaldığını vurgularken, “Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı promosyon beklentinin altında olsa da bunu bir kazanım olarak görüyorum. Birileri polisimizin hakkını yiyecekti, hep birlikte sesimizi yükselttik ve engel olduk. Tüm polis kardeşlerime hayırlı olsun. Hak mücadelemiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.