GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Eylül 2018 Cumartesi 16:15

Bakanlık açıkladı: Müze ve ören yerlerine 1 Ekim’den sonra zamlı tarife!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine giriş ücretlerinde değişikliğe gidildi. Yerli ve yabancı turistler 1 Ekim tarihinden itibaren bakanlık bünyesindeki tarihi mekanlara zamlı fiyatlardan girebilecek.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren müze ve ören yerlerine giriş ücretlerinde artırıma gitti. Buna göre 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren yerli ve yabancı turistler bakanlığın belirttiği tarihi mekanlara zamlı fiyatlarla girebilecek. Çeşitli illerdeki müze ve ören yerlerine sabit bir zam gelmezken artırım en az yüzde 20 en fazla da yüzde 50 oranında gerçekleşti.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Ören Yeri için fiyat 40 TL’den 60 TL’ye, Bergama’da yer alan Akropol Ören Yeri için fiyat 25 TL’den 35 TL’ye, Selçuk’taki Efes Ören Yeri içinde bulunan Yamaç Evler için fiyat 20 TL’den 30 TL’ye, Çeşme’de yer alan Çeşme Müzesi için fiyat 8 TL’den 12 TL’ye, ST. Jean Ören Yeri için fiyat 10 TL’den 15 TL’ye, Efes Müzesi için fiyat 10 TL’den 15 TL’ye, Bergama Asklepion Ören yeri için fiyat 20 TL’den 30 TL’ye, çıkarıldı.