GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Şubat 2016 Cuma 12:00

Bakanlığın marina projelerine Büyükşehir’den itiraz!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İzmir kıyılarında yapılması planlanan yat limanı projelerinden Bayraklı ve Yenişakran yat limanlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden itiraz geldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir kıyılarına yapmayı planladığı yat limanı projelerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden itiraz geldi.

Bakanlığın Seferihisar Ürkmez, Karaburun, Yeni Foça, Şifne, Çeşmealtı, Karşıyaka projelerinin de yer aldığı Bayraklı Turan Yat Limanı Projesi ve Yenişakran Yat Limanı projelerinin imar planları İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılmıştı.

BAYRAKLI’YA İKİ İTİRAZ
Bayraklı Turan’da Nokta İnşaat tarafından gerçekleştirilecek 500 yat kapasiteli liman projesi, 1 ay süreyle kaldığı askıda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nden itiraz aldı. Daha önceki projede yer alan yerinden Bayraklı gökdelen bölgesine yaklaştırılan projenin yerinin uygun olmadığı gerekçesiyle belediyeler imar planlarına itiraz etti. 

Yat limanının yapılacağı Bayraklı bölgesi için Alsancak Limanı tartışmalarının gündeme geldiği dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'ndaki toplantıda bölgeye kruvaziyer limanı önerisinde bulunmuş, Alsancak Limanı’nın yük limanı olarak kapasitesini arttırmasını, Bayraklı’ya ise yeni bir kruvaziyer limanı yapılmasını dile getirmişti.

YENİŞAKRAN’A 10 İTİRAZ
Bakanlığın yat limanı projeleri kapsamında bir diğer askıya çıkan Aliağa Yenişakran Yat Limanı Projesi’ne de itiraz geldi. Yenişakran Bozburun mevkiinde gerçekleşmesi planlanan yat limanının 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde geçtiğimiz ay askıya çıkmıştı. Plana şu ana kadar 10 itiraz geldi.

BÖLGEDE DENİZE GİRİLEBİLECEK TEK ALAN
Geçtiğimiz dönem projenin açıklanmasıyla Aliağa Yenişakran sakinleri yat limanı projesini protesto etmişti. Yat limanı ile Bozburun sahilinin tamamen betonla kaplanacağını söyleyen vatandaşlar, sahilin bölgede denize girilebilecek tek yer olduğu dile getirmişti. Aynı gerekçeyle imar planına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bölgedeki vatandaşlardan 9 itiraz geldi.

Süresi dolan Bayraklı Yat Limanı Projesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıdan indirilirken Yenişakran için daha fazla itirazın gelmesi bekleniyor.