GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Haziran 2023 Salı 08:55

Bakanlığa çağrı yapmıştı… Kemeraltı’ndan Soyer’e destek!

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, hayata geçirilmeye çalışılan Çeşme Projesi yerine, bakanlığa, Kemeraltı’na yatırım için çağrı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek verdi. Girgin, “Tunç Başkan’ın çağrısını olumlu buluyorum. Büyük bir sorumluluk alarak alt yapıya girdi. Başımıza gelen sıkıntılara rağmen işleyen bir alt yapı var. Üst yapıda yaşam kalitesinin arttırılmasının devletin eliyle olması da İzmirlileri çok mutlu eder” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çeşme Turizm Alanı Genişletme ve Doğal SİT Kararı’nın İptali davalarındaki gelişmeler hakkında düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni dönemde de kabinede yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek “İzmir’in çok öncelikli projesi var. Gelin Kemeraltı’nı en büyük açık hava alışveriş merkezi haline getirelim. 24 saat yaşanır bir yer haline getirelim. Gelin hep beraber imkânlarımızı seferber edip bunları yapalım. İzmirliler bu projeyi istemiyor. Sayın Bakan bu projeden vazgeçin” diye çağrıda bulunmuştu.

Başkan Soyer’in yaptığı çağrı Kemeraltı’nda oldukça olumlu karşılandı. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada hükümet ve yerel yönetim işbirliği ile Kemeraltı’nın en büyük açık hava alışveriş merkezi haline getirilmesinin ve bunun bir projeye dönüşmesinin en büyük hallerinden biri olduğunu belirtti.

HİÇBİR BÜYÜKŞEHİR BUNU TEK BAŞINA YAPAMAZ
Kemeraltı esnafları olarak Başkan Soyer’in çağrısını olumlu bulduklarını ifade eden Girgin, “İzmir, bu ülkenin en güzel ve en büyük şehirlerinden biri. Hükümet ile yerel yönetim arasında farklı bakış açıları olsa da gidişat bu ülkenin inşasının sorunlarını çözmek üzerine olmalıdır. Kemeraltı odaklı bir yatırım devlete her zaman kazandırır. Çünkü Kemeraltı’nın gelişmesi olumlu geri dönüşler sağlar. Ekonomiye çok ciddi bir destek sağlar. Kemeraltı’nın gecelerinin hareketlenmesi sağlanır. İnsanlar hep dışarıdan Kemeraltı’ya gelir. Kemeraltı’nın arka sokaklarındaki imalatın, sanayinin yok edilişine dur deyip yaşam alanlarının dokunuş hükümetle birlikte olması doğrudur. Hiçbir büyükşehir bunu tek başına yapamaz. Tunç Başkan’ın çağrısını olumlu buluyorum. Büyük bir sorumluluk alarak alt yapıya girdi. Başımıza gelen sıkıntılara rağmen işleyen bir alt yapı var. Üst yapıda yaşam kalitesinin arttırılmasının devletin eliyle olması da İzmirlileri çok mutlu eder” dedi.

KEMERALTI’NIN TURİZM ALANI İLAN EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Mirası daimi adaylığı sürecinin yeniden ele alınması çağrısı yapan Girgin, çarşının turizm alanı ilan edilmesini de talep ettiklerini belirterek “Kemeraltı’nı, UNESCO sürecinde destekleyecek olan ve bu rüzgarı arkasına alıp uçuracak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’dır.  Kemeraltı’nın turizm alanı ilan edilmesini istiyoruz. UNESCO ile birleştirilse hem çarşıya hem İzmir’e hem ekonomisinin devlete inanılmaz bir getirisi olur” şeklinde konuştu.