GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ağustos 2024 Cuma 17:35

Bakan Yumaklı’dan İzmir açıklaması: Topyekün sahadayız!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , İzmir'de çıkan yangınlar ile ilgili gazeteci Adem Metan'a açıklamada bulundu. Yumaklı, "Havadan tanker uçaklarımız ve helikopterimiz, karadan arazözlerimiz ve orman kahramanlarımız, İzmir’deki iki yangına da yoğun şekilde müdahale ediyorlar. Topyekun sahadayız. Bütün ekiplerimizle seferber olduk" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor. Gazeteci Adem Metan, devam eden yangınlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşmesini sosyal medya ehsabından paylaştı.

Metan'ın paylaşımına göre, Bakan Yumaklı yangınlarla ilgili şu ifadeler kullandı:

“Dün Çanakkale’deydik, oradaki yangını kontrol altına aldık. Şu anda Bolu Göynük’te yangın bölgesindeyiz. İzmir Karşıyaka Yamanlar’da dün akşam başlayan yangına 5 dakika içinde ilk müdahaleyi yaptık. Gece boyunca ekipler çalıştı. Ancak bu sabah bu yangına 2 kilometre mesafede yeni bir yangın başladı. Buna da 4 dakika içinde ilk müdahaleyi yaptık. Havadan tanker uçaklarımız ve helikopterimiz, karadan arazözlerimiz ve orman kahramanlarımız, İzmir’deki iki yangına da yoğun şekilde müdahale ediyorlar. Topyekun sahadayız. Bütün ekiplerimizle seferber olduk. Kontrol altına alma çalışmalarımız sürüyor.”