GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Eylül 2017 Çarşamba 10:30

Bakan Yılmaz: Gelecek yıl 20 bin öğretmen...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni sistemi bir ay içinde Bakanlar Kurulu'na sunacağız" dedi. Yılmaz ayrıca 2018'de alınacak öğretmen sayısını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavının yerine getirecekleri sistemle ilgili hazırlayacakları alternatifleri bir ay içinde Bakanlar Kurulu'na sunacaklarını, kuruldan onay gelir gelmez de kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Yılmaz TRT Haber'de katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

-"Eğitimde ölçme biçme değerlendirme olmazsa olmazdır ama bizdeki sorun test olmasıdır, bu nedenle sınav sistemini değiştirme zorunluluğu oldu.

-Arkadaşlarımız çalışıyor, alternatifleri hazırlıyorlar, bunlar Bakanlar Kurulu'na gelecek ve kararımızı vereceğiz.

-Herkese açık ve herkesin ulaşabileceği bir sistemi getireceğiz; TEOG önceki sistemlerden iyiydi, yeni sistem ondan daha iyi olacak.

-TEOG'un yerine geçecek sistem 1 ay içinde Bakanlar Kurulu'na sunulur, onay aldığımızda açıklarız.

-Üniversite sınavları belirli durumlarda bir yerine birden fazla yapılacak; bununla ilgili çalışmamız olgunlaştığında kamuoyuna açıklanacak.

-İkili eğitimi 2019 sonuna kadar kaldıracağız.

-Adrese dayalı sistemde meslek lisesi, imam hatip lisesi olsun, milli eğitim bakanlığı ailenin istemediği hiç bir okula o öğrenciyi göndermeyecek

Vatandaşlarımız şundan çok emin olsunlar, eğer bir okula, ister meslek lisesi ister imam hatip lisesi isterse anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi olsun, eğer istemiyorsa, evlatlarını vermiyorsa, hiçbir zaman Milli Eğitim Bakanlığının, ailesinin istemediği bir okula evladını gönderebilmek gibi bir durumu yoktur. Yani ailelerin istemediği hiçbir okula evlatlarını biz göndermeyiz. Eve en yakın hangisini istiyorsa o alanda... Bizim amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak.

(Üniversiteye giriş) Bizim programımızda var, 'üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır' diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önünü sunulacak."

2018 yılında 20 bine yakın öğretmeni ailemize katacağız

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, " 20 bine yakın öğretmeni 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Biraz aşağı, biraz yukarı olabilir ama 20 bine yakın öğretmeni 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız. Duyuruları şubatta başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de göreve başlatıyoruz" dedi. (NTV)