GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Haziran 2022 Çarşamba 17:14

Bakan Yanık'tan Pınar Gültekin kararına tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'nın ceza indirimi almasına tepki gösterdi. Yanık, "Haksız tahrik indirimi bu davada son derece yanlış, itirazımızı yapacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde katıldığı programın bitiminde açıklamalarda bulundu.

Pınar Gültekin davası hakkında konuşan Bakan Yanık, Cemal Metin Avcı'nın haksız tahrik indirimi almasının son derece yanlış bir değerlendirme olduğunu söyledi:

"Bu, faili cesaretlendiren bir değerlendirmedir. Ve kamuoyunun, adaletin tecellisi düşüncesini sarsan bir sonuçtur. Biz buna itirazımızı yapacağız. Yüksek mahkemelerde değerlendirecekler. Süreç devam ediyor arkadaşlar yani haksız tahrik indirimi uygulanmış olmasına biz de açıkçası çok üzgünüz. Çünkü biz bakanlık olarak bu davayı en başından beri takip ediyoruz."

Ağırlaştırılmış müebbet cezası 23 yıla indirilmişti

Mahkeme heyeti, Pınar Gültekin'i öldüren sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Heyet, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirmişti.

Tutuksuz sanıklar Kardeş Mertcan Avcı ve diğer 4 sanık hakkında beraat kararı verildi.