GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2024 Cuma 15:59

Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili konuştu. Bakan Tunç, "Soruşturma gizli, bazı değerlendirmeler sakıncalı. Narin'e kıyanlar cezasını alacak. Narin'e kıyanlar yargı önünde en ağır cezaya çarptırılacaktır" dedi.

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma süreciyle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Tunç, 10 kişinin tutuklu olduğuna ve 4 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğine değinerek şu açıklamada bulundu:

Soruşturma gizli, bazı değerlendirmeler sakıncalı
"Soruşturma kapsamında 10 kişi tutuklu 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Soruşturma devam ediyor. 91 doku örneği Diyarbakır'da ve İstanbul'da incelemeye tabi tutuldu. Patolojik kimyasal tetkikler yapılıyor. İfadeler alındı. Şu anda adli soruşturma devam ediyor. Delillerin titizlikle değerlendirilmesi gerekecek. İfadelerden yola çıkarak bir takım değerlendirmeler yapacak savcılarımız. Adli Tıp incelemesi zaman alacak, failler ortaya çıkacak. Soruşturma gizli, bazı değerlendirmeler sakıncalı. Narin'e kıyanlar cezasını alacak. Narin'e kıyanlar yargı önünde en ağır cezaya çarptırılacaktır."