GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Şubat 2016 Perşembe 22:35

Bakan Tüfenkci'den AK Parti İzmir'e ziyaret

İl başkanlığını ziyaret eden Bakan Tüfenkci, terörün yatırımları gölgeleyemeyeceğini ifade ederken, "İzmir’de tarıma dayalı sanayi lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsası ile gelişecek" dedi.

EGEDESONSÖZ - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci İzmir programı kapsamında AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Tüfenkci'yi İl Başkanı Bülent Delican ve il yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İl başkanlığında açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tarıma dayalı sanayide ihracatın artması için önemli adımların atıldığını belirtti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise AK Parti olarak İzmir’e katkı koyacak tüm yatırımcıların önünü açtıklarını söyledi.

TERÖR YATIRIMLARIMIZI GÖLGELEYEMEYECEK
Bakan Tüfenkci, AK Parti’nin 1 Kasım’dan önce vaat ettiğini birçok projenin yüzde 50’sini hayata geçirdiklerinin altını çizerek,  “İzmir de İzmir’de de şehidimiz var. Yurdun birçok bölgesinde terörle mücadeleden dolayı hayatlarını kaybeden tüm askerlerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Gördüğümüz manzarada hükümetimizin ekonominin gelişmesi noktasında bir takım yapısal reformları hayata geçirip 1 Kasım’dan önce vaat ettiği reformların yüzde 50’ni hayata geçiren bir partinin mensubu olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizin ülkemizi geri bırakmak isteyenlerin hesaplarını da görmezden gelemiyoruz. İnşallah terörün toplumda oluşturmaya çalıştırdığı paniğe izin vermeyeceğiz. Terörle daha fazla mücadele ederek kardeşliğe daha fazla sıkı sıkı sarılarak terörü yeneceğiz. Türkiye’nin kalkınması, ihracatını, istihdamını arttırması noktasında adeta koşacağız.  Ekonomik anlamda yaptığımız reformların terör belasının gölgesinde kalmasını istemiyoruz” dedi.

TARIMA DAYALI SANAYİYİ GELİŞTİRECEĞİZ
Bakan Tüfenkci, tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için bir çok adımın ihracat noktasında bir çok adımın atıldığını söyleyerek, “Türkiye’de ihracatı kolaylaştırmak için bir takım adımlar attık. Başbakanımızın lisanslı depoculuk ürün ihtisas borsalarının kurulması noktasında verdiği müjde tarıma dayalı sanayiler için çok önemli. İzmir sanayi kenti olduğu kadar tarım kenti olma noktasında da çok önemli bir kent. Lisanslı depoculuğun yaygınlaşması, ürün ihtisas borsalarının kurulması, çiftçilerimizin sağlıklı şartlarda ürünlerini depolaması, oradan elektronik senetlerle ticaretin yapılması, çok önemli bir gelişmedir. Bizler, özellikle Türkiye’nin geri kalması noktasında çalışanlara inat algı operasyonlarından başka siyaset bilmeyen siyaseti sadece laf olarak gören zihniyetlere karşı icraatlarımızla her zaman milletimize hizmet etme noktasında gayret gösterdik. İnşallah bu oy oranımız daha da artarak hem yerelde belediyelerin büyük bölümünü alınmasına hem de genelde artacağına inancımız tam” şeklinde konuştu.

İZMİR’E YATIRIM YAPAN HERKESİN ARKASINDAYIZ
Delican, “Sayın Bakanımızla gurur duyuyoruz. AK Partimizin ülkemize böyle değerli insanlar kazandırması bizi onurlandırıyor. İzmir’in birçok ailesinde genetik olarak sanayi ve ticaret kültürü yerleşmiş. İzmir Türkiye’de öncü olabilecek bir kent. 2023 hedefinde inşallah dünyanın en önemli kentlerinde biri olma yolundaki çalışmaları devam edecek. Biz teşkilat olarak İzmir’e yatırım yapan, İzmir’in ticaret ve sanayisine katkı koyan, hangi görüşte olursa olsun herkese destek olmaya hazırız. Bizler yatırımcının önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. İzmir iktidarımız döneminde 35 milyarlık yatırım aldı. 2029’da inşallah AK Parti bayrağını Büyükşehir’de dalgalandıracağız. İzmir inşallah hasretle beklediği hizmeti yerelde de bulacak. Biz İstanbul’la yarışmak ve hak ettiğimiz yere gelmek istiyoruz” diye konuştu.