GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Haziran 2022 Pazartesi 11:58

Bakan Soylu paylaştı... Ege'de göçmen kaçakçılarına geçit yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İHA tarafından Ege Denizi’nde tespit edilen göçmen botu emniyet, sahil güvenlik ve jandarmanın ortak operasyonlarıyla engellendiğini duyurdu. Operasyonda göçmen kaçakçıları da yakalandı.

EGEDESONSÖZ - EUrla ilçesine bağlı Düvenli Koyu açıklarında Yunanistan’a iltica etmeye çalışan kaçak göçmenler durduruldu. 

İnsansız hava araçları (İHA) tarafından tespit edilen mülteci botunun ilerleyişi Emniyet, Sahil Güvenlik ve Jandarma tarafından yapılan ortak operasyonla engellendi.

Sahil Güvenlik ekipleri bottaki göçmenleri karaya çıkarırken, deniz polisi yine botta yer alan 2 göçmen kaçakçısını gözaltına aldı. Denize atlayarak kaçan üçüncü göçmen kaçakçısı takibine karada devam edildi. Çalışmada, K.İ. isimli şüphelinin yeri belirlenerek, İHA ile saat 07.00'ye kadar takip edildi. Şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı.

SOYLU DUYURDU
Operasyonun görüntülerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesaplarından paylaştı. Soylu'nun paylaşımda “Kaçak göçle mücadelemiz sürüyor Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'mızın müşterek operasyonuyla Ege Denizinden geçmek isteyen kaçak göçmenleri İHA’mız tespit etti Deniz Polisi, organizatörleri, Sahil Güvenlik, göçmenleri, Jandarmamız karaya çıkan bir organizatörü yakaladı” ifadeleri yer aldı.

Uyrukları Yemen ve Afrika ülkelerine ait toplam 62 düzensiz göçmen ise lastik botta yakalanarak karaya çıkartıldı. Temel ihtiyaçları karşılanan düzensiz göçmenlerin, daha sonra sınır dışı işlemleri başlatılmak üzere İl Göç İdaresi ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.

20 BİNE YAKIN GÖÇMEN YAKALANDI
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın verilerine göre Ege Denizi’nde 2022 yılının genelinde 635 operasyonda 19 bin 317 göçmen durduruldu. 146 göçmen kaçakçısı ise yakalandı.