GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Şubat 2020 Cumartesi 13:04

Bakan Soylu: Kızılay'a bir haksızlık yapılmasın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da deprem değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Kızılay'a yönelik haksızlıkların yapıldığını ifade ederek, "Kızılay bizim beslenme grubumuzdur. Kızılay'a bir haksızlık yapılmasın. Kızılay bizim çadır temin ettiğimiz bir kurum değildir. Çadırı direkt AFAD olarak biz veririz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Elazığ Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında ilk sözü alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından şu ana kadar 96 milyon lira AFAD'a, 47 milyon lira da Kızılay'a yardım yapıldığını söyledi.

Televizyon programında toplanan bağış miktarı netleştiğinde onu da açıklayacaklarını ifade eden Bakan Soylu, "Sadece insanlara yönelik değil, tarım ve hayvancılık alanında Tarım ve Orman Bakanlığı çok ciddi destekleri oldu. Bakanlık hem hayvanları gönderiyor, hem de ilk günden beri hayvanların soğuktan korunmaları için Elazığ'da 487, Malatya'da bin 161 çadır kuruldu. Şu ana kadar Malatya ve Elazığ'da 50 bin insana psikososyal destek sağlandı. Son günlerde özellikle geçici barınma merkezlerini düzenlemeye çalışıyoruz. Bin 500 aileyi sosyal tesislerde barındırmayı planladık. 5 bin ailenin yerleşeceği konteyner kentin alt yapı çalışmaları sürüyor." 

JANDARMA EV TAŞIMA İŞLEMİNİ ÜCRETSİZ YAPACAK
Bakan Soylu, depremde evleri hasar görüp taşınanların nakliye ücretinde yaşanan artışlala ilgili yapılan şikayetlerin ardından jandarma tarafından evlerin ücretsiz taşınması için çalışma başlatıldığını kaydetti. Bakan Soylu, Türk Kızılay'ına yönelik yapılan eleştirilere de yanıt vererek, şunları söyledi:

"Bazen taşınma maliyetlerinin arttığı söylendi. Buna yönelik olarak fahiş fiyatların olduğunu vatandaşlarımızdan öğrendik. Şu ana kadar jandarmanın 30 aracını çektik, 4 depo tuttuk. Bunu sağlamak durumdayız. Çünkü fiyatlar 3- 4 katına çıktı. Herkes taşınmak istiyor. Bu talebi yayabilmek için nakliye araçlarıyla beraber bedava yapacağımızı, jandarmanın böyle bir hizmet vereceğini söylemek isterim. Vatandaşlarımızın talebini alabilmek için 27, nokta afet koordinasyon merkezi kurduk. Kızılay bizim beslenme grubumuzdur. Kızılay'a bir haksızlık yapılmasın. Kızılay bizim çadır temin ettiğimiz bir kurum değildir. Çadırı direkt AFAD olarak biz veririz. Kızılay bizim çalışma grupları içerisinde beslenme grubumuzun yöneticisidir. Hem koordinasyonu yapar, hem kendisi yemek çıkarır, beslenme ihtiyaçlarını karşılar. Burada da bir haksızlığı ortadan kaldırabilmek için, bir bilgiyi doğru şekilde paylaşabilmek için söylüyorum. Şu anda toplam 147 noktada 62 bin sıcak yemek dağıtılmaktadır." (DHA)