GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
10 Eylül 2024 Salı 16:18

Bakan Şimşek'ten 'işsizlik' yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İşgücü göstergelerinin OVP hedefleriyle uyumlu seyrettiğini belirten Şimşek, "Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda güçlenmesi beklenen talep, üretimimiz ve ihracatımız açısından daha destekleyici olacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,işsizlik rakamlarına ilişkin "Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda güçlenmesi beklenen talep, üretimimiz ve ihracatımız açısından daha destekleyici olacak" dedi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) işsizlik verilerini değerlendirdi.

İşgücü göstergelerinin Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu seyrettiğini belirten Şimşek, "Ekonomide dengelenmenin sürdüğü yılın ilk 7 ayında istihdam yaklaşık 600 bin kişi arttı" dedi.

Sanayi sektöründe ılımlı büyüme olduğunu ifade eden Şimşek, "İlk yedi ayda sanayi üretimi yıllık yüzde 1,2 arttı. İhracat İklim Endeksi dış talep koşullarında iyileşmenin devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda güçlenmesi beklenen talep, üretimimiz ve ihracatımız açısından daha destekleyici olacak" sözlerine yer verdi.

Şimşek'in, açıklamasının devamı şöyle:

"İyileşen dış talep koşullarından azami ölçüde faydalanmak ve kalıcı rekabet gücü artışı için verimliliğe dayalı üretimi ve sanayide dönüşümü; iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye, ikiz dönüşümü sağlamaya ve beşeri sermayeyi güçlendirmeye odaklanan yapısal reformlarla destekleyeceğiz."