GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Mart 2019 Çarşamba 10:49

Bakan Pakdemirli’den Kocaoğlu’na: Tek proje getirmedi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in yerel yönetiminden kendisine hiçbir proje gelmediğini belirterek "Sayın başkan Kocaoğlu'na 'İzmir'le ilgili ne kadar projen varsa getir, hizmetin siyasisi olmaz, benim bakanlığımla ilgili olsun olmasın hepsini takip edeceğim. Burada bir elçin var, İzmir'e hizmet edelim.' dedim. Aradan 8 ay geçti ve hiç proje gelmedi" dedi.

Manisa programı kapsamında Alaşehir'den Sarıgöl ilçesine geçen Pakdemirli, Cumhur İttifakı'nın Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Bşakanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi.

Bakan Pakdemirli, merkezi hükümetle yerel yönetimin uyum içinde çalışmasının önemine dikkati çekerek, "Ben bakan olduktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaretime geldi. Sayın başkana 'İzmir'le ilgili ne kadar projen varsa getir, hizmetin siyasisi olmaz, benim bakanlığımla ilgili olsun olmasın hepsini takip edeceğim. Burada bir elçin var, İzmir'e hizmet edelim.' dedim. Aradan 8 ay geçti ve hiç proje gelmedi. Bunun iki sebebi var. Bir tanesi bunların hizmet gibi bir derdi yok. Halbuki bizim derdimiz sizin derdinizle dertlenmek ve dertlerinizi çözmektir. Biz sizlere efelik, efendilik yapmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Diğer sebebi ise iktidar ve yerel yönetim farklı bir parti olunca ister istemez çekinceleri olduğundan gelmiyorlar." diye konuştu.  (AA)