GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
8 Şubat 2019 Cuma 17:43

Bakan Pakdemirli'den Kınıklı üreticiye müjde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir programı kapsamında Kınık Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçilerle bir araya geldi, ardından Kınık Öğretmenevi'nde düzenlenen Dostluk Buluşması'na katıldı. Pakdemirli üreticilere müjdeler verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir programı kapsamında Kınık Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçilerle bir araya geldi, ardından Kınık Öğretmenevi'nde düzenlenen Dostluk Buluşması'na katıldı. 

Pakdemirli, Kınık'a yapacakları hizmetleri anlatırken kırsal Işıklar Mahallesi'nde bal ormanı kurulacağını, Bademalanı ve İbrahim Ağalar mahallelerindeki menengiç ağaçlarını Antep fıstığıyla aşılayıp, köylülere eşit sayıda ücretsiz dağıtılacağını söyledi. Pakdemirli, "Köylülerimize, ORKÖY'den arıcılık ve süt sığırcılığı kredisi vereceğiz. Kınık'ta Hint keneviri ekimine de başlanacak. Kınık'a gelen son Başbakanımız Binali Yıldırım'ın 8 Mart 2016 tarihindeki ziyaretinde söz verdiği Tarım Organize İhtisas Bölgesi'ni önümüzdeki yıllarda kuracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kınık Belediyesi ile mesire alanı yapacağız. Karadere ve Musacalı barajlarını en kısa sürede tamamlayacağız. Kocaömer ve Balaban mahallelerindeki derelerin üstüne DSİ tarafından köprüler en kısa sürede yapılacak" dedi.

Konuşmasının sonunda Bakan Pakdemirli'ye Kınık Belediyesi ve Kınık Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta dokunan kilim hediye edildi. (DHA)