GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2021 Pazartesi 12:02

Bakan Pakdemirli'den iddialara yanıt: Gördes Barajı yağmur bekliyor!

Tarım ve Ormanı Dr. Bekir Pakdemirli, DSİ eski Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Baykal’ın Gördes Barajı ile ilgili yaptığı ihmal ve “saniyede 2 bin litre su kaçağı” iddialarına yanıt verdi. Bakan Pakdemirli açıklamasında “Gördes Barajı’nın 240 kotu tam yapılmış durumdadır. Burayı tam verimli hale getirilebilir. Şu anda bile yan taraftaki betonlamaların yüzde 95,2’sini üzerindeki çalışma bitmiş durumda. Yağış yağmadı ki… Şu an Gördes Barajı yağmur bekliyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- Gördes Barajı’nın yapım aşamasında bulunan DSİ eski Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Baykal, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede barajın sağ yamacında ciddi su kaybına neden olabilecek karstik boşluklar olduğunu raporlarda belirttiklerini ancak yetkililerin maliyet ve zaman tasarrufuna giderek gerekli önlemleri alınmadığı iddialarını gündeme getirmişti.

DSİ ESKİ BÜROKRATI GÖRDES'TEKİ ACI GERÇEĞİ ANLATTI: MALİYETTEN KAÇILDI, SANİYEDE 2 BİN LİTRE SU KAÇAĞI!

Konu ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt geldi. SonSöz TV yayınına katılan Bekir Pakdemirli Gördes Barajı’nın son durumu hakkında bilgi verdi.

Pakdemirli açıklamasında “Gördes Barajı’nın 1998 yılında inşaat başladı. 2009 yılında su tutmaya başladı. Yan duvarlarındaki kireç taşlarından sızan sulardan dolayı bir iyileştirme çalışması yapıldı. Şu an 220 metre su seviyesinde. Bunun üzerine de iyileştirme çalışmaları yaptık ve bitirdik. Öyle bir durum var ki İzmir’deki bütün barajlar doluyken Gördes Barajı’nda bu kadar su yok. Gördes Barajı’nın 240 kotu tam yapılmış durumdadır. Burası tam verimli hale getirilebilir. Şu anda bile yan taraftaki betonlamaların yüzde 95,2’sinin üzerindeki çalışma bitmiş durumda. Yağış yağmadı ki… Şu an Gördes Barajı yağmur bekliyor” dedi.

Baraj ile ilgili eksikliklerin bulunmadığını belirten Pakdemirli , “Geçen sene 30 milyon metreküp su gelmiş. Bizim protokolümüze göre 2045 yılı debisinin 59 milyon metreküp olacak şekilde. Yani bakanlığımızın çalışmaları konusunda eksik bir şey yok. Zamana zaman barajlarda da problemler yaşanabilir ve bu giderilir. Bunu gündeme getirmek polemikten başka bir şey değildir. Cumhurbaşkanımız 226 barajı alıp 876 baraj haline getirilmiştir. Bu haklı bir gurur meselesidir. Bu İzmir içinde geçerli… Bunda övünülmeyecek bir şey yok” dedi.