GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2020 Çarşamba 14:38

Bakan Pakdemirli’den 'Çeşme Projesi' açıklaması: Olumlu buldum ama...

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordine ettiği Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi’ni olumlu bulduğunu söyledi. Pakdemirli, babası merhum Ekrem Pakdemirli’nin adını taşıyan havalimanının kaldırılması konusunda ise, “Başka bir yere isim verilebilir” dedi. Pakdemirli, “Projeyi ayrıntılarıyla masaya yatıracağız. Olumlu bulduğumuz koşulsuz kabul ettiğimiz anlamına gelmez. Orman alanları ve sahalarıyla ilgili hassas davranırız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çeşme ve Urla’yı kapsayan alanda hayata geçirilecek olan Ege Turizm Merkezi Projesi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den açıklama geldi. Pakdemirli, projeyi olumlu bulduğunu ifade ederken bakanlığın çok hassas olduğunu da sözlerine ekledi.

- ÇEŞME'DEKİ DEV PROJEDE NELER VAR?

- KÖYLÜLER TEDİRGİN OLMUŞTU: O ARAZİLER KAMULAŞTIRMADAN ÇIKTI!

- AVUKAT MERCAN’DAN FLAŞ ÇEŞME PROJESİ ÇIKIŞI: ÜÇ KÖY ELDEN GİDECEK!

- PROJEYE TURİZMCİ DESTEĞİ!

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Pakdemirli ilk olarak söz konusu proje hayata geçince ortadan kalkacak olan Çeşme-Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı’nın durumuyla ilgili konuştu. Pakdemirli, “Benim şahsi bir talebim yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız bir ayrıcalık yaparak babamın isminin yapılacak havalimanına verilmesine karar vermişti. Eğer, yapılacak projeyle memleket adına daha önemli menfaatler oluşuyorsa bir önemi yok. Bir Ekrem Pakdemirli havalimanı gider başka bir Ekrem Pakdemirli isimli havalimanı gelir” ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, söz konusu projeyi ana hatlarıyla incelediğini belirtirken, “Projeyi son derece güzel ve önemli buldum. Turizm potansiyelini geliştirecek bir iş çıkacak. Çeşme’ye, İzmir’e farklı bir kimlik kazandıracak. Bölgenin menfaatine bir proje oluşacağına inanıyorum. Projede yer alan yeşil alan ve golf sahaları ile ilgili su kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor. Bakanlığımızı ilgilendiren boyutlarına ayrıca bakıyoruz. Gerekiyorsa denizden su arıtması yapılarak golf alanlarının ihtiyacı karşılanabilir” dedi.

Projenin hayata geçeceği alanlarda orman sınırlarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Pakdemirli, “Bizim mevzuatımız açık ve net. Orman alanlarının kullanımı, tahsisi ile ilgili kanun, yönetmelikler var. Sağlık, eğitim ve güvenlik gibi hassas konularda orman mülkiyetlerinin kullanımı belirlenmiş. Turizm konusunda da bir talebe bakacağız. Bizim bakanlık olarak projeye olumlu bakmamız, koşulsuz kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor. Orman sınırları konusunda hassas davranıyoruz” açıklamasında bulundu.